Az első vélemények az iPhone SE-ről

Apple Hírek   |   2016.03.24 - 22:59   |   Írta: Pausch Rita   |   19559
24. márc Az első vélemények az iPhone SE-ről

Megérkeztek az első gyakorlati benyomások a „cuki” iPhone SE-ről!

A sajtó képviselői korábban hozzájuthattak a készülékekhez, ezért sorra jönnek az első észrevételek tőlük. Összességében igazán jó véleménnyel van mindenki és nagyon dicsérik a borsot (iPhone SE), ami kicsi ugyan, de ahhoz képest szokatlanul erős.

Abban például mindenki egyetért, hogy ez a telefon azoknak a legjobb választás, akik szeretik a 4 colos méretet. (Emlékeztek: 10 cm az 10 cm!)

Egyes források karcsúnak, fényesnek és az 5s-hez hasonlóan kézre állónak nevezik az új, kis fenevadat. De többen is írták, hogy ez már valahogy nem az a megszokott 4 colos „fíling”, amire számítunk és ezt egy pillanatra sem értik negatívan. Inkább többnek, jobbnak.

Azért a méret az komoly vitaalap. Használati szempontból a nagyobb kijelzőről, ha valaki már kellően megszokta, nehéz visszatérni és főleg szokatlan. (Részemről pl. semmi pénzért nem tenném.) Persze volt ellenpélda is, mert néhányan, akik iPhone 6s Plus után vették kézbe, kecsesnek és valahogy megkapónak érezték. Bár azért tudjuk, hogy a két készülék felszereltsége nem fedi egymást. A prémium vonal és egy gazdaságosabb modell, aminek még a mérete is nagyban eltér, nem könnyen összevethető. Az egyik újságíró odáig vetemedett, hogy cukinak, más pedig kedves kis telefonnak nevezte!

Volt kis fricska is, hiszen az iMore-tól kiszúrták, hogy míg a hátlapi kamera valóban a 6s-hez hasonlóan 12 megapixeles, addig az Alma ügyesen elmismásolta, hogy a front kamera csak 1,2 megapixeles, ellentétben a 6s 5 megapixeles felszereltségével, tehát a szelfitündéreknek még várnia kell a teljes kibontakozással.

A drámáról az első generációs Touch ID-vel már értesülhettetek. Nos, ez van, nem tudhat mindent a kicsike. Azoknak, akik eddig is ezt használták nem fog feltűnni, azoknak, akik „downgradelnek”, bizony fel fog tűnni a különbség a 3D Touch ID-hez képest.

The Wall Street Journal újságírója szerint az üzemidő nagyszerű, vagy két órával többet bír a picur, mint az 5s, – sőt, kapaszkodjatok meg! – még a 6s-nél is jobbnak értékelte. (Csak mellékesen a Galaxy 7-nél szerinte 3 órával bírt többet a stressz teszten, bár ez biztos komoly vitalapot adna a Droidosoknak...) Az újságíró eggyel kötözködött igazán: a dizájn nem valami eredeti.

Az 5s „újracsomagolásától” egyébként egyformán felállt mindenkinek a szőr a hátán és ezen a lekerekítés sem javított, sőt. Viszont volt, aki menteni a menthetőt alapon közölte: legalább jó lesz rá az 5s tokja… Tehát azért van jó oldala is ennek az újrahasznosításnak!

A vélemények egybehangzóak abban is, hogy egy jó ár/érték arányú választás, ha nem számít a stílus, mivel a „cukiság”, köszönhetően az A9-nek, "fénysebességgel" repeszt. A játékokhoz remek kis társ a zsebben! Ja, a zsebben amúgy is jó társ a méretéből adódóan…  

Már előrendelhető, úgyhogy, hajrá kedves 5s rajongók, imádni fogjátok!

Kapcsolódó cikkek:
Mától rendelhető az iPhone SE
iPhone SE és új iPad Pro: íme a hazai árak
Íme, az első videók az újdonságokról testközelből!
A méret a lényeg!

 


Kommentek megjelenítése