Az új Mac beállítása

Tippek és trükkök   |   2017.08.09 - 17:12   |   Írta: H.A   |   3850
09. aug Az új Mac beállítása

Az alábbi alapvető beállítási műveletek elvégzése után megkezdheti az új Mac használatát.

Lehetőleg kapcsolódjon az internethez

Lehetőleg olyan helyen végezze el a Mac beállítását, ahol tud Wi-Fi-hálózathoz kapcsolódni, vagy valamilyen más módon tud csatlakozni az internethez. A Mac a kapcsolaton keresztül fog végrehajtani bizonyos beállítási műveleteket. Ha a hálózathoz szükség van jelszóra, készítse elő.
 

Csatlakoztassa a feltétlenül szükséges eszközöket

Ha külső billentyűzetet és trackpadet vagy egeret használ, kapcsolja be őket, vagy csatlakoztassa őket a Machez. Ha külső kijelzőt használ, azt is csatlakoztassa és kapcsolja be, de más perifériaeszközt még ne csatlakoztasson. Természetesen csatlakoztassa a Macet is az áramforráshoz.

Tippünk arra az esetre, ha még nem használt trackpadet: a kattintáshoz koppintson a trackpadre, vagy nyomja le a felületét.
 

Kapcsolja be a Macet

Néhány Mac notebook automatikusan elindul, amikor csatlakoztatja a gépet az áramforráshoz, vagy felnyitja a kijelzőt. Ha nem ilyen Macet használ,nyomja meg a bekapcsológombot a gép elindításához.

Használja a beállítási asszisztenst

Ekkor egymás után megjelenik több ablak, amelyekben a beállításhoz szükséges információkat kell megadnia – például az Apple ID-t. Ha már használta az iTunest, vagy rendelkezik iPhone vagy iPad készülékkel, akkormár van Apple ID azonosítója. Használja ugyanazt az Apple ID-t a Macen is.

Azt javasoljuk, hogy engedélyezze a beállítási asszisztensnek a FileVault, az iCloud-kulcskarika és a Mac keresése bekapcsolását. Továbbá engedélyezheti neki azt is, hogy egy másik számítógépről vagy egy Time Machine biztonsági mentésből helyezzen át információkat – ezt később is megteheti a Költöztető asszisztens segítségével.

A rendszer meg fogja kérni arra, hogy hozzon létre egy nevet és jelszót a számítógépes fiók számára. Az adatok segítségével bejelentkezhet majd a Macre, módosíthat bizonyos beállításokat, és szoftvereket telepíthet.
 

Keressen szoftverfrissítéseket

Miután a beállítási asszisztens befejezte a Mac beállítását, megjelenik a Mac íróasztala, a Finder menüsávja és a Dock.

Kattintson az App Store ikonjára a Dockon, majd keresse meg és telepítse az elérhető szoftverfrissítéseket. Amikor a szoftverfrissítés befejeződött, csatlakoztathat bármilyen nyomtatót vagy egyéb perifériaeszközt, és használatba veheti a Macet.

Forrás: Apple

Kapcsolódó cikkek: 

MentésMentésMentésMentés


Kommentek megjelenítése