Gyorstöltés az iPhone-on? Nem probléma!

Tippek és trükkök   |   2017.03.11 - 13:15   |   Írta: Pausch Rita   |   14683
11. márc Gyorstöltés az iPhone-on? Nem probléma!

Noha a funkció még nem érkezett meg, azért van tippünk, hogyan rövidítheted le a töltési idődet.

Megoldásaink még nem gyorstöltést jelentenek igazából, csak gyorsabb töltést. Gyorstöltés funkcióval ugyanis már több Android készülék is rendelkezik, és ezzel nagyjából 30 perc alatt akár 50 százalékra képesek feltölteni. Az Apple viszont ezen a téren még nem nagyon tett lépéseket. Reméljük, hogy idén ebben is beerősítenek!

Azért, hogy ne kelljen addig is várni, van néhány tippünk arra, hogy hogyan csökkenthető az iPhone-ok töltési ideje.  

Használj iPad adaptert!

Az első tipp azoknak szól, akik rendelkeznek iPad készülékkel is. Mivel az iPad töltője 12 W és 2,1 A, szemben az iPhone 5W, 1A adapterrel, így gyorsabban tölt fel a készülék. Ráadásul az Apple ajánlása alapján biztonságosan használható is mind az almás telefon, mind pedig az Apple Watch töltéséhez.  

A 9to5Mac újságírója például arról számolt be, hogy az iPhone 7 Plus készüléke átlagosan saját adapterrel 3 óra alatt tölt fel teljesen. Míg az iPad töltővel ez csak 2 óra.

Persze utángyártott, harmadik fél által gyártott adapterek is használhatók, azért arra mindenki ügyeljen, hogy megbízható kiegészítőt válasszon. Elvégre évek óta sokat olvashattunk már a gagyi töltők okozta balesetekről.

 

 

Kapcsold be a Repülőgép módot!

Ez a megoldás azoknak is rendelkezésére áll, akiknek nincs otthon iPad is. Viszont csak akkor használjuk, ha éppen nem várunk sürgős vagy fontos hívást. Ez ugyani azt jelenti, hogy a készülék gyakorlatilag csak be lesz kapcsolva, de az internet és mobilhálózati kapcsolata is használaton kívül lesz. (Nincs hívás, nincsenek üzenetek, nincs Facebook stb.)

Viszont cserébe, a 9to5Mac-es kolléga azt állítja, hogy akár kétszer olyan gyors feltölt a készülék. Vagyis ez nemcsak azt jelenti, hogy – iPhone 7 plus esetén – másfél óra nyugalmunk lesz, de még nagyjából ennyi idő alatt teljesen fel is tölt a készülékünk.

Azoknak, akik nem ismerik a Repülőgép módot, kétféleképpen is aktiválhatják:

1. Az egyik a BeállításokRepülőgép mód bekapcsolásával.

2. A másik mód: a Vezérlőközpontból aktiválni. Egy alulról felfelé irányuló mozdulattal csaljuk elő a Vezérlőközpontot, majd a kis repülőgép jelre érintve már be is kapcsoltuk.

 

 

Forrás: AppleRider/ 9to5Mac

Kapcsolódó cikk:
Az Apple öt különböző csapattal is dolgozik a vezeték nélküli töltésen
6 csodás, kis részlet az iPhone-ról
Mindhárom 2017-es iPhone vezeték nélküli töltést kaphat



Kommentek megjelenítése