iOS tippek: Kedvenc ismerősök gyorshívása

Tippek és trükkök   |   2017.01.17 - 20:00   |   Írta: SzavaRicsi   |   33609
17. jan iOS tippek: Kedvenc ismerősök gyorshívása

Egy húzás, egy gombnyomás, és már repül is a hívás.

Az Apple sokáig nem lépett a widgetek irányába, amiért nagyon sokan elmarasztalták a cupertinóiakat. Mostanra már van lehetőség widgetek használatára az iOS eszközökön, azonban sokan elfelejtjük, hogy mennyire hasznosak tudnak lenni ezek a kis egyszerű ablakok.

A mai tippben azt mutatjuk meg, hogy hogyan hozhatjuk közelebb a legjobb barátainkat, legfontosabb rokonainkat, vagy az általunk legtöbbet keresett személyeket, hogy azoknak egy gombnyomással küldhessünk üzenetet, vagy indíthassunk feléjük hívást, esetleg FaceTime-ot.

1. A telefon feloldása után a főképernyőt húzzuk el jobbra, hogy elérjük a widgeteket. Alapvetően a „Kedvencek” ablakot nem találjuk itt, ezért elő kell csalogatnunk.

2. A widgetek képernyőjének alján nyomjunk a „Szerkesztés” gombra.

3. A „További widgetek” alatt megtaláljuk a „Kedvencek” opciót. Nyomjunk a „Kedvencek” mellett található plusz jelre, amely feldobja azt az aktív widgetek közé.

4. Keressük meg most feljebb a „Kedvencek” opciót (a legalsó mínusz jellel társított bejegyzés) és a jobb oldalán található három vízszintes vonalka megfogásának a segítségével helyezzük a lista tetejére.

5. Vissza a főképernyőre, át a widgetek oldalára, és meg is jelent a még üres „Kedvencek”.

6. A „Telefon” alkalmazásban a „Kontaktok” fülön nyomjunk arra az ismerősre, akit gyorsabban szeretnénk elérni a kedvenceknél.

7. Válasszuk ki a „Hozzáadás a Kedvencekhez” opciót.

8. Válasszuk ki, hogy majd üzenetet, FaceTime hívást, vagy hagyományos hívást szeretnénk kezdeményezni ezzel az ismerőssel a widgeten keresztül.

9. Kész! A kedvencek közé rakott ismerőseinket most már sokkal gyorsabban elérjük a „Kedvencek” widget segítségével.

Korábbi tippek:
iOS tippek - Nem kívánt hívó letiltása iPhone-on
iOS tippek: Nemrég bezárt oldal újra megnyitása Safariban
Ez az eddigi legdurvább iMessage-trükk!



Kommentek megjelenítése