Ez az eddigi legdurvább iMessage-trükk!

Tippek és trükkök   |   2016.12.30 - 14:00   |   Írta: Pausch Rita   |   26894
30. dec Ez az eddigi legdurvább iMessage-trükk!

Ijesztően könnyű bedönteni az Üzenetek appot…

Emlékeztek a végeláthatatlanul gépelő iMessage-trükkre? Ez a mostani sokkal gonoszabb és ijesztőbb, nem is trükk, inkább egy csíny. Mielőtt használnátok, kérdezzétek meg kezelőorvosotokat, gyógyszerészeteket, sőt talán még azét is, akit megviccelnétek, mert garantáltan mérges lesz. Nagyon mérges!

A csíny kivitelezéséhez a korábbiakhoz hasonlóan egy fájl továbbítására van szüksége, ami valószínűleg egy elég széles verzióspektrumot érintő iOS bugot használ ki. Az iOS 8-tól az iOS 10.2.1 felhasználókig (iPad és iPhone készüléken egyaránt) senki sincs biztonságban. A – kissé túl – gonosz tréfa lényegében egy iMessage-en továbbított fájl küldése. Ez egész pontosan egy túlméretezett névjegy fájl, amit ha megnyit a – szegény, gyanútlan – fogadó fél, akkor szokatlanul nagy mérete révén túlterheli a processzort és az alkalmazás egyszerűen összeomlik. Nem, nem poénból, hanem tényleg és tartósan.

Az alábbi videóban megnézhetitek mi történik:

 

 

A legcikibb az egészben, hogy az égvilágon semmit sem lehet kezdeni ezzel az állapottal, hacsak nem tartoztok a beavatottak közé, akik tudják, hogyan hatástalanítsák ezt az iMessage bombát. A gond ugyanis az, hogy ezen a hibán nem segít sem az alkalmazás hard resetje, sem a készülék újraindítása.

Ez a nagyon elmés, kis „játék” Vincedes3-tól származik, aki nem csak létrehozta, de meg is oldja a problémát. Avagy, ha már egyszer tönkretette legalább meg is javítja, még akkor is, ha mellékeli hozzá azt a nem kicsit pofátlan üzenetet, hogy "Épp megmentettem az iPhone-od, haver!". 

Íme a Vincedes3-féle lépések a létező leggonoszabb iMessage-csínyhez:

  1.  A fájl a következő helyről tölthető le: ÜZENETEK gyilkos fájl
  2.  A letöltés után iCloud Drive-ra, vagy Dropboxba kell menteni.
  3. A fájl küldése a kiszemelt áldozatnak iMessage-ben.
  4. Mikor a gyanútlan áldozat meg akarja nyitni a fájlt, az Üzenetek app lefagy.
  5. A következő linkre kattintva megoldható a hiba. MEGMENTŐ!

FIGYELMEZTETÉS: Kedves Olvasók! Bárki, aki kipróbálja a fent leírtakat, azt kizárólag saját felelősségre, önszántából, annak tudatában teszi, hogy ezzel másoknak, vagy magának akár anyagi kárt okozhat. A HasználtAlma.hu semmilyen kártérítési felelősséget nem vállal a készülékeken esett esetleges károkért.

Forrás: CultofMac

Kapcsolódó cikk:




Kommentek megjelenítése