Waiit・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2016.12.30 - 11:39   |   Írta: Ca$h   |   2119
30. dec Waiit・Ismerkedő

Az év utolsó péntekjén…

Az év utolsó péntekjén valami igazán finom csemegével jelentkezik Ismerkedő rovatunk, hűek vagyunk magunkhoz, tehát a minőség mindig a hétvégén jön. A Waiit egy ügyességi, logikai játék, nagyon kellemes dizájnnal, grafikával és muzsikával ellátva.

Célunk az lenne, hogy a kettő irányítható négyzetet eljutassuk a színben megegyező kapuig, ezzel egy újabb szakaszhoz juttatva őket. Mindezt olyan sokáig, ameddig csak lehetséges. Elsőre ez nem tűnik olyan nehéznek, nem igaz? De mit szólnátok akkor, ha azt mondanám, hogy a négyzeteket nem tudjuk kedvünkre irányítani, ők ugyanis csak faltól falig képesek mozogni és, ha mindez nem lenne elég, akkor még az idővel is versenyt kell futnunk, ugyanis a hátunk mögött folyamatosan, sorról sorra lebomlik a pálya.

Tehát logikusan gondolkodva, ha képesek vagyunk egy-egy szakaszt gyorsabban megcsinálni, akkor a következőre valamivel több időnk lesz, de a versenyfutásnak soha nincsen vége. Ennek következtében sajnos egy kicsit stresszes is lesz a játék. Még van egy fontos dolog, mégpedig az, hogy ha az egyik négyzettel átmentünk egy színezett kapun, nehogy azt higgyétek, hogy ő már fixen ott is fog maradni! Sajnos lefelé - tehát visszafele - is tudunk menni. Szóval, meglehetősen komplex gondolkodásmódra lesz szükségük a siker érdekében, teljesen a megszokottól eltérő üzemmódra kell kapcsolni az agyunkat.

Először ezzel a típusú játékmenettel még Commodore 64-en találkoztam a fantasztikus „Atomix” című játékban, ahol kémiai anyagok atomjait kellett összerakni. Bizton állíthatom, hogy hatalmas a kihívás, főleg ha egyszerre többfelé is kell figyelnünk és még az idő sem a barátunk. Jó mókának ígérkezik, bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti ezt a stílust!

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése