Hogyan készítsünk csengőhangot számítógép nélkül - Frissítve!

Tippek és trükkök   |   2016.04.28 - 00:07   |   Írta: Zakariás Zsombor   |   23378
28. ápr Hogyan készítsünk csengőhangot számítógép nélkül - Frissítve!

Bizonyára sokan emlékeztek azokra a napokra, amikor a nyomógombos telefonokra egyszerűen letöltöttük kedvenc zenéinket és beállítottuk azokat csengőhangnak. Sok Android felhasználó még mindig megteheti ezt, de az iPhone felhasználóknak egy sokkal hosszadalmasabb procedúrán kell keresztülmenniük.

Most megmutatjuk nektek, hogy hogyan cserélhetitek le megunt csengőhangjaitokat egy újabbra, számítógép bevonása nélkül! A folyamat a GarageBand alkalmazás használatát igényli, amit az Apple Store-ból egyszerűen le tudtok tölteni. 

1. Először is töltsük le, majd szinkronizáljuk a kiválasztott zenét telefonunkra!

2. Nyissuk meg a GarageBand alkalmazást! Hozzunk létre egy új dalt, majd akármelyik hangszer kiválasztása után nyomjunk a Megtekintés gombra! Mivel egy zeneszám igen hosszú lehet, hogy ne csak egy kis részletet lássunk belőle koppintsunk a felső „+” ikonra, kapcsoljuk ki a szakasz automatikus beállítását, majd állítsuk azt egy nagyobb értékre!

3. Nyomjunk a Loop böngésző ikonra és válasszuk ki a Zene fülecskét, majd itt keressük meg azt a zenét, amelyiket a csengőhangunknak akarjuk! (Azok a dalok melyeknek címe szürke, nem használhatóak.)

4. Hosszan nyomjunk rá és húzzuk balra, hogy hozzáadhassuk a GarageBandhez!

5. Ezután a bal felső sarokban lévő, lefelé mutató nyílra koppintva lépjünk a Saját dalainkba, hogy láthassuk az eddigi összes projektünket.

6. Nyomjunk a Kijelölés feliratra, válasszuk ki azt a dalt, amelyikbe a csengőhangnak szánt zene található, majd kattintsunk a megosztás gombra!

7. A felugró menüben nyomjunk a Csengőhang ikonra! Ezután megjelenik egy üzenet miszerint a zene túl hosszú ezért le kell vágni 30 másodpercre. Nyomjunk a folytatásra! Egy újabb felugró menüben adhatjuk meg fájlunk nevét és ezután az Exportálás feliratra nyomjunk!

8. Kapunk még egy üzenetet miszerint a folyamat sikeresen végbement. Válasszuk ki a Hang használata… pontot és, hogy milyen hangtípusként akarjuk használni a zenénket!

 

Reméljük sokat segítettünk ezzel a leírással és nektek is sikerül majd csengőhangokat készíteni.

Update: A GarageBand korábban ingyenesen elérhető volt alkalmazáson belüli vásárlásokkal, de ezt megváltoztatták és most sajnos fordítva működik a dolog. Aki korábban egyszer már letöltötte adott készülékre valamikor, azoknak ingyenes. Akik viszont nem, azoknak sajnos már nem elérhető ingyenesen. Az ára jelenleg 4,99 euro. Mivel egy csengőhang ára 1 euro körül mozog, így hamar behozhatja az árát a letöltés.  

A GarageBand innen letölthető.


Kommentek megjelenítése