Szomorú haláleset az Apple főhadiszállásán - Frissítve 2!

Apple Hírek   |   2016.04.28 - 00:53   |   Írta: Pausch Rita   |   2481
28. ápr Szomorú haláleset az Apple főhadiszállásán - Frissítve 2!

Öngyilkos lett egy fiatal dolgozó Cupertinóban.

A Santa Clara Megyei Seriffhivatal közleménye szerint jelenleg is vizsgálnak egy holttestet az Apple főhadiszállásán. Helyi idő szerint reggel 8:35-kor kapott bejelentés alapján érkeztek a helyszínre, ahol egy férfit holtan találtak az egyik tárgyalóban.

A nyomozással kapcsolatos bővebb információkat egyelőre még nem adtak ki, így egyelőre annyit lehet tudni az ügyről, hogy az illető Apple alkalmazott volt.

Különféle források fejsérülést, egy fegyvert és egy nőt is emlegettek, de a seriffhivatal szerint, egyetlen más személy sem szerepel az ügyben.

Az Apple még egyelőre nem adott ki közleményt.

Mivel egyre több médiumban van szó öngyilkosságról az esettel kapcsolatban, így máris felemlegették az Apple kínai beszállítóinál történt eseteket, ahol a dolgozók önkezükkel vetettek véget életüknek rossz munkakörülményeik és túlhajszoltságuk miatt.  

Update:

A halott férfi nevét a hatóságok továbbra sem közölték, az viszont kiderült közben, hogy a dolgozó egy pisztollyal öngyilkosságot követett el, fejbe lőtte magát.

Az Apple közleményében ez áll:

„Megtört szívvel értesültünk egy fiatal és tehetséges dolgozónk tragikus elvesztéséről. Mély együttérzéssel gondolunk a családjára és barátaira, akik közül sokakkal együtt is dolgozott.”  

Update 2:

A Reuters hírügynökség szerint azonosították a fiatalembert, akit szerdán holtan találtak az Apple Infinite Loop 1 kampuszán. A 25 éves szoftver mérnököt Edward Thomas Mackowiaknak hívták és Santa Clarán (Kalifornia) élt.  

Képek forrása: Matt Keller 


Kommentek megjelenítése