Rossz hírek érkeztek az Apple autós projektjéről

Apple Hírek   |   2019.01.26 - 15:30   |   Írta: SzavaRicsi   |   2520
26. jan Rossz hírek érkeztek az Apple autós projektjéről

Mi lesz így az önvezető rendszerrel?

Egy tegnap reggeli CNBC jelentés szerint az Apple 200 alkalmazottját mozdította el a Project Titanről, azaz az almások önvezető rendszeres részlegéről. Egy szóvívő is megerősítette a változást, de igyekezett kihangsúlyozni, hogy a dolgozókat más részlegekre osztották be, és nem leépítés történt.

Az Apple évek óta dolgozik a Project Titan fedőnevű projekten, amellyel eleinte pontosan azt sem tudtuk, hogy mi lehet a techcég célja. Aztán hamar kiderült, hogy valójában Cupertinóban is bizonytalanok, hiszen számos alkalommal rendezték át a részleget, és a vezetés is szokatlan iramban cserélődött.

Úgy tűnik azonban, hogy Tim Cookék nemrég megtalálták a végleges forgatókönyvet. Nem készít autót az Apple, ahogyan azt korábban pletykálta a szaksajtó. Talán ők is szerettek volna, sőt. Az ősatya, Steve Jobs maga is fantáziált egy „iCar”-on, de nem maradt ideje az alkotásra. Tim Cook és csapata viszont – ha gondolkozott egy autó tervezésén – visszább vett a nagyra törő tervekből, és megállapodtak egy önvezető rendszerben.

Az Apple jelenlegi vezére szerint ugyanis ez az egyik legizgalmasabb iparág manapság. Az önvezető rendszerek és a gépi tanulás. Egyébként a most elküldött alkalmazottak zömét a cég szóvivője szerint éppen az utóbbira, vagyis a „Machine Learning”-re állították rá.

A cég embere továbbá elmondta, hogy a változtatás ellenére továbbra is hatalmas lehetőségeket látnak az önvezetésben. Szerintük lesz lehetőségük saját értéket hozzáadni az iparághoz, így mindenképp lesz keresnivalója a piacon az Apple önvezető rendszerének.

Forrás: AppleRider

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése