Az Apple bemutatja 2018 legjobbjait

Apple Hírek   |   2018.12.10 - 18:58   |   Írta: N Marcell   |   2506
10. dec Az Apple bemutatja 2018 legjobbjait

Ezek az alkalmazások, játékok, zenék, filmek, sorozatok, podcastok és egyéb szórakoztatási formák alakították a világot ebben az évben.

Az év végének közeledtével még mindig rengeteg kérdésre kell választ találnunk: kicsoda az a Kiki, és szeret-e engem? Podscastot kéne indítanom? Hol van a Donut County? Offred miért nem menekült el Gileadből (megint)? Az Apple bemutatja a saját szerkesztői által összeválogott 2018 Legjobbjait, egy nemzetközi listát az idei év legjobb olvasni-, nézni-, játszani- és hallgatnivalóiból, az idén megjelent alkalmazások, zenék, podcastok, könyvek, sorozatok és filmek közül. Most megtudhatjátok, ki-kicsoda és mi-micsoda, valamint választ kaphattok néhány égető kérdésre, vagy inspirációt szerezhettek valami jó beszélgetés-alapanyaghoz az ünnepi vacsora mellé. 

Az App Store

 

 

Idén a Fornite-hot és PUBG-hez hasonló Battle Royale-stílusú játékok dominálták a játékosszcénát, izgalmas, “csak egy maradhat” típusú játékmenetükkel, az olyan innovatív appok, mint a Fabulous, a Shine, a 10% Happier és a Headspace pedig tovább terjesztették a wellness fogalmát, hogy az önmagunkkal törődés minden korábbinál egyszerűbb és elterjedtebb legyen a világ körül. 

Az év alkalmazásai: 

Az év alkalmazástrendje - self-care

Az év játéktrendje - Battle Royale-typusú játékok

Az év iPhone-os alkalmazása: Procreate Pocket

Az év iPhone-os játéka: Donut County

Az év iPades alkalmazása: Froggipedia

Az év iPades játéka: Gorogoa

Az év Maces alkalmazása: Pixelmator Pro

Az év Maces játéka: The Gardens Between 

Az év Apple TV-s alkalmazása: Sweat 

Az év Apple TV-s játéka: Alto’s Odyssey

Az év Apple Watch alkalmazásai (link) 

 

Apple Music

 

 

Egy igazán különleges év zárásaként az Apple Music szerkesztői kiosztották a legnagyobb elismeréseket azoknak az előadóknak, akik 2018 leges-legjavát képviselik. Az Év Előadója címet Drake tudhatja magáénak, a countryénekes Kasey Musgraves pedig a Legjobb Album díját kapta, a Golden Hour című alkotásáért. A Cardi B, J. Balvin és Bad Bunny tüzes kollaborációjaként született “I Like It” könnyedén elvitte az Év Zeneszámát, az Év Feltörekvője, Juice WRLD miatt pedig mindenki éberen fog álmodni az este (Lucid Dreams). De ezen az All-Star ligán kívül is sok csillag ragyog még a zenei élet egén: az Apple Music év végi és szerkesztői listái a világ összes szegletéből gyűjtik  össze a legnagyobb slágereket és a zenehallgatók kedvenceit. 

Az év zenéi: 

Az év előadója: Drake 

Az év Feltörekvője: Juice WRLD

Az év zeneszáma:  I Like It - Cardi B ft. Bad Bunny & J Balvin 

Az év zenei albuma: Golden Hour - Kacey Musgraves 

 

Apple Podcastok 

 

 

Idén az oknyomozás izgalmas világa szolgált alapul alá az olyan magával ragadó showknak, mint az American Public Media “In The Dark”-ja és a The New York Times “Caliphate”-je, az olyan mély történelmi merülések mellett, mint a Slate “Slow Burn”-je. A hírek és politika, mint podcasttémák komoly növekedésen mentek keresztül 2018 folyamán, élükön a The New York Times-féle “The Daily”-vel és a Crooked Media “The Wilderness”-ével, a legnagyobb show-k témái között pedig a celebek és egy egészséges adagnyi független téma volt a legjellemzőbb, köztük Dax Shepard “Armchair Expert”-je, az “Oprah’s Master Class” című show és a Parcast Network által készített “Conspiracy Therories” és az “Unexplained Mysteries”.

Az év legjobb podcastjai

In The Dark

Caliphate

The Dream

Everything is Alive

Slow Burn

Dr. Death

Armchair Expert with Dax Shepard

Bubble

Bundyville

A Very Fatal Murder

Wolverine: The Long Night

Serial

The Daily

This American Life

99% Invisible

 

Filmek és sorozatok

 

 

Az év filmjei és sorozatai a műfajok és témák széles skáláját vonultatják fel, a dokumentumfilmektől kezdve az animáción, a drámán és horroron át egészen az akciófilmekig. A Black Pantherre (Fekete Párduc) és a Killing Eve-re esett a választás, mint az esztendő legjobbjai; mellettük pedig több olyan megjegyzendő cím is felkerült a listára, mint a Won’t You Be My Neighbor, a Hereditary (Örökség) és a Pose, amiket egytől-egyik magasztalnak a kritikusok és a rajongók egyaránt, és rengeteg pop-kult alapú beszélgetésnek és halálig tartó rajongásnak szolgáltak alapul. 

2018 Legjobb filmjei az iTunes-on és az AppleTV-n:

Annihilation (Expedíció) 

Black Panther (Fekete Párduc)

Crazy Rich Asians 

Eighth Grade

Green Book

Hereditary (Örökség) 

Incredibles 2 (A hihetetlen család 2)

Minding the Gap 

A Star is Born (Csillag születik) 

Won’t You Be My Neighbor

 

2018 legjobb sorozatai az iTunes-on és Apple TV-n: 

The Americans

Atlanta

Barry

The Expanse (A térség) 

The Good Fight

The Good Place

The Handmaid’s Tale (A szolgálólány meséje)

Killing Eve

The Marvelous Mrs. Maisel

Pose

 

Apple Books 

 

 

Az Apple Books 2018-ban egy különálló alkalmazásként látta meg a napvilágot, hogy az iPhone és iPad felhasználók játszi könnyedséggel fedezhessék fel és élvezhessék a könyveket és ezek hangos testvéreit. Az Apple Books idén az írók változatos köreiből válogatott, így Tommy Orange bemutatkozó “There There”-je, Rachel Hollis “Girl, Wash Your Face”-je és Tayari Jones “American Marriage”-e könnyen megférnek egymás mellett, ez utóbbi mint az Év Könyve és az Év Hangoskönyve egyszerre. Az amerikai toplistákat a politika dominálta, a “Fire and Fury”, a “Fear” és a “A Higher Loyalty” mind-mind bekerült a top 10 legtöbbet eladott, non-fiction könyv közé. Azért kitalált irodalmat sem kell félteni, a rajongók még mindig megőrülnek a filmvászonra is felvitt könyvekért, ilyenek például a Kevin Kwan-féle “Crazy Rich Asians” és a Gillian Flyann-féle “Sharp Objects” (Éles tárgyak).

Az év könyvei:

Az év könyve: American Marriage 

Legjobb nem-fikció: The Library Book

Legjobb rejtély: The Witch Elm

Legjobb thriller: Light It Up

Legjobb önéletrajz/memoir: Educated 

Legjobb romantikus: Too Wilde to Wed

Legjobb science-fiction/fantasy:  Spinning Silver 

Legjobb “Feel-Good” kitalált: When Life Gives You Lululemons

Legjobb irodalmi fikció: There There

Legjobb fiataloknak: Harbor Me

 

Az év hangoskönyvei: 

Az év hangoskönyve: American Marriage

Legjobb nem-fikció: 21 Lessons for the 21st Century 

Legjobb rejtély: Something in the Water

Legjobb thriller: Long Road to Mercy 

Legjobb önéletrajz/memoir: Becoming 

Legjobb gazdasági/business hangoskönyv: Dare to Lead 

Legjobb az “test-szellem-egészség” témában: Girl, Wash Your Face

A legjobb hangoskönyv a családnak: Rebound 

Legjobb humor: Calypso 

Legjobb történelmi fikció: The Great Alone

 

Forrás: Apple 

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése