Megható ünnepi reklámot készített az Apple

Apple Hírek   |   2018.11.22 - 09:23   |   Írta: SzavaRicsi   |   1852
22. nov Megható ünnepi reklámot készített az Apple

Az ünnepek idejére készített reklámfilmek már tradícióvá váltak az Apple-nél, a hatásuk pedig évről évre változatlan.

Ami viszont változott, hogy ezúttal nem egy átlagos Apple reklámot kaptunk az almások stílusában, hanem egy teljes egészében animált videó készült a téli szezonra. Az egész olyan Pixaros köntösű.

 

Az idei kisfilmben egy fiatal lány a főszereplő, aki fél kibontakoztatni a kreativitását, így csak otthon, a MacBookján mer szabadon alkotni. A házikedvence végül megelégeli ezt, és egy ablaknyitós „szabotázzsal” ereszti szó szerint szabadjára a lány fantáziáját. Az először tragikusnak tűnő helyzet természetesen végül jóra fordul, a zenei aláfestés pedig még meghatóbbá teszi a videót.

Aki ezt megnézi, az garantáltan túltöltődik majd a meleg, ünnepi hangulattal.

Így készült

Elsőre azt hinnénk, hogy egy ilyen animáció kizárólag egy sornyi grafikus hosszú munkája, akik hetekig ültek a számítógépjük előtt. Pedig ahogyan az a „Hogyan készült” videóból kiderül, az animátorok teljes valójában felépítették a díszleteket, és igazi kamerákat is használtak az alapokhoz.

 

A projekt kreatív vezetője - akit csak Ryan néven ismerünk meg – beszélt arról, hogy miért jobb az a módszer, amikor felállnak a számítógép mögül:

„Ezt az egészet meg lehetne csinálni CG-ben (számítógépes grafika), de akkor több időt töltenénk el azzal, hogy olyanra csináljuk, mintha kézzel készült volna. Amikor kézzel építjük a díszletet, akkor beletesszük az emberi értéket is.”

A film készítői szerint valóban érezhető az a plusz, amit a kézzel alkotott díszlet ad a projekthet, igaz, egy ilyen kis ház burkolása, vagy a mini pékség feltöltése pékáruval szenvedős munka lehet, ami egyértelműen biztos kezeket igényel.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése