„Szívügyünkké” vált – most pénteken ráadásul olcsóbban is elérhető

Apple Hírek   |   2018.11.21 - 21:00   |   Írta: H.A   |   5336
21. nov „Szívügyünkké” vált – most pénteken ráadásul olcsóbban is elérhető

Bár nyilvánvalóan nem ez a legolcsóbb „kütyü”, amit valaha vásároltunk, és pénteken sem redukálódik annyit az ára, hogy azzá váljon, de az akció egy jó esély arra, hogy olcsóbban kerüljön be egy ilyen, az egészség megőrzésére kiemelten alkalmas készülék a családba.

Épp egy hete írtunk arról, hogy azon a területen, amelyen az Apple egyelőre nem tud minden országban elfogadásra kerülő szolgáltatást nyújtani, egy magyar találmány gyakorlatilag elindult hódító útjára.

A hazai mobil EKG megbízhatósága tehát megkérdőjelezhetetlen, és aki szenved valamiféle szív- és érrendszeri megbetegedésben, az tudja, milyen fontos is valójában, hogy ha bármi probléma jelentkezik, azt azonnal diagnosztizálni lehessen. A gyógyulás, avagy a megelőzés alapfeltétele a rendes diagnózis, ami nem nagyon állítható fel anélkül, hogy a világ legcsodálatosabb motorja ne produkálná épp akkor a „hibajelenséget”, amikor az ellenőrizhető.

Ellenőrzésre pedig nincs mindig lehetőség. Ahogyan az autónk esetében a szerelő is csak széttárja a kezét és elmondja az unalomig ismert mondatot, miszerint: „amíg az autó nem produkálja a hibát...”.

Csakhogy a WIWE-val olyan, mintha mindig nálunk lenne egy mini „autószerelő-segéd”, aki rögtön felismeri a hibát, és azonnal megmondja, mi a probléma. És már kezdődhet is a javítás, kis kitérő után ismét ugyanúgy száguldozhatunk tovább, mint annak előtte.

Annyi a különbség, hogy míg, ha az autó teljesen tönkremegy, mivel nem tudták, hol kell megjavítani, lehet vásárolni egy másikat, belőlünk viszont csak egy van!

És egy van – legalábbis évente – A Pitvarfibrilláció Hetéből, és a Fekete Péntekből is. Előbbi jelenleg is tart, utóbbi pedig a 23-ai péntek, amely kapcsán a Sanatmetal Kft. WIWE szívdiagnosztikai csoportja jelentős árcsökkenéssel kínálja majd az akár életmentő készülékét, a WIWE mobil EKG eszközt.

Hogy miként is segít a WIWE a stroke megelőzésében a pitvarfibrilláció, az egyik veszélyes ritmuszavar kiszűrésével, melynek következtében percenként 6-an kapnak stroke–ot, arról Prof. Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, a Városmajori Szív-és Érgyógyászati Klinika igazgatója, egyetemi tanára a következőket mondta: „A pitvarfibrilláció az egyik leggyakoribb kezelést igénylő ritmuszavar. A legfőbb probléma ezzel a ritmuszavarral, hogy a pitvarok nem igazából mozognak, ennek következtében vérrögök képződhetnek, ezek a vérrögök a keringéssel egészen az agyig juthatnak, és ott stroke-ot okoznak. A WIWE az 1 perces mérés során folyamatosan regisztrálja a szívritmust, az EKG-t és bizonyos fontos méréseket tesz, automatikus algoritmusa jelzi a ritmuszavarok, többek között a pitvarfibrilláció gyanúját".

Az ár és további információ a WIWE honlapján: http://mywiwe.com/hu/


Kommentek megjelenítése