A legnagyobb szaklapok véleménye az új MacBook Airről és Mac miniről

Apple Hírek   |   2018.11.11 - 19:51   |   Írta: SzavaRicsi   |   4240
11. nov A legnagyobb szaklapok véleménye az új MacBook Airről és Mac miniről

Lássuk, hogy miben látják a legerősebbnek az új Macintosh-okat.

A világ szakujságai már napok óta nyúzzák a legújabb MacBook Airt, illetve a hosszú idő után frissített Mac minit. Mindkét masina hatalmas változásokon ment keresztül, melynek okán az elmúlt napokban árgus szemekel figyeltük, hogy mikor teszi közzé végre az Apple a legfontosabb médiumok véleményeit.

A várakozásnak most pedig vége. Lássuk, hogy miként nyűgözték le az új Apple termékek az újságírókat:

MacBook Air

CNBC
Az új MacBook Air megadja mindazt a felhasználóknak, amelyek miatt eddig imádták az Air szériát, csak ezúttal egy új, gyönyörű kijelzővel, illetve felfokozott teljesítménnyel

Gear Patrol
Ez mostantól a tökéletes számítógép azoknak, akik egy macOS-t futtató laptopot keresnek „átlagos” műveletekre, mint az internetezés, dokumentumok szerkesztése, emailezés, filmnézés, és olykor némi munka az Adoube Creative Suite-ban.

Refinery29
A hardver mellett az új MacBook Air tökéletesen dolgozik a macOS Mojave mellett, így tökéletesítve annak új funkcióit, mint a csoportos Face Time, amelyet én is kipróbáltam, és nem meglepő módon eszméletlen képet adott a Retina kijelzőn. A Mojave Dark Mode-ja is jól néz ki rajta, ami egy sötétebb színsémát állít be a megszokott világos operációs rendszer helyett. Ezzel csökken a felesleges fényerő, kevésbé vakít a kijelző és a kontraszt is csökken. A gép akkumulátorja sem viccel, hiszen akár 12 órányi folyamatos használatot is képes támogatni.

WIRED
Az Apple meghallotta a kéréseket egy új és jobb MacBook Airre, majd válaszolt.

Daring Fireball
Pontosan ez az új MacBook Air: a MacBook, amit a legtöbb embernek érdemes választania, és emellett pontosan az a MacBook, amelyre az emberek felkérték az Apple-t, hogy alkossa meg.

Daily Express (UK)
Ez a rendkívül népszerű Mac újjá lett élesztve egy lenyűgöző, könnyű dizájnnal, fejlesztett Retina kijelzővel, és olyan extrákkal, mint a Touch ID vagy az Apple Force Touch trackpadje. A széria kedvelői imádni fogják ezt a frissítést, hiszen új szintre lép vele a teljesítmény és a mobilitás együttese.

A MacBook Airrel egyidőben a Mac mini első tesztjei is megjelentek. Lássuk, hogy miként vélekedtek az új asztali Macintosh-ról:

Mac mini

PCMag
Az Apple ikonikus kompakt asztali gépe, a Mac mini ezúttal gyorsabb számítással, nagyobb tárhellyel és több memóriával érkezik, mint valaha. Mindez egy fényes dobozban, ami modern csatlakozási lehetőségeket ajánl.

Six Colors
Ez az új Mac mini pontosan az, aminek lennie kell. Manapság a Mac mini a rugalmasságról és a hézagok kitöltéséről szól. Ezzel a frissítéssel kiszélesítették a felhasználási kört, a standard szerverektől egészen azokig a szoftverekig, amik hatalmas teljesítményt, gyors tárhelyet és ultragyors hálózati elérést igényelnek.

Tom’s Guide
Ha egy kompakt Mac asztali gépet szeretnél, egy nagyszerű számítógépet médiafájlok streamelésére, vagy egyszerűen egy olcsó megoldást keresel arra, hogy beugorhass az Apple computereinek világába, a 2018-as Mac mini egy fantasztikus választás, eszméletlen teljesítménnyel és lengyűgöző dizájnnal, kiváló értékekkel.

ZDNet
A portjai számával, illetve a rengeteg kiegészítővel, amelyeket ezek a portok engednek használni, a Mac mini már nem egy olyan apró piacra termett gép, mint a múltban. Mostanra minden felhasználásra elégedettek lehetünk a Mac minivel, akár egy könnyebb otthoni szervert szeretnénk futtatni, vagy több minit kapcsolnánk össze, hogy egy komolyabb renderfarmot hozzunk létre.

MobileSyrup (Canada)
Bárhogy, bármilyen konfigurációban is nézünk az új Mac minire, a frissített változat jóval erősebb teljesítménnyel bír, mint az elődje.

Forrás: AppleRider/Apple

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése