Tim Cook szerint ilyen volt Jobs-szal dolgozni

Apple Hírek   |   2018.08.25 - 16:30   |   Írta: N Marcell   |   3379
25. aug Tim Cook szerint ilyen volt Jobs-szal dolgozni

Igazgatóságának hetedik évfordulóján nyilatkozott.

Immáron hetedik éve vezeti Tim Cook az Apple-t, most pedig a világ elé tárta, milyen élményként élte meg a legendás Steve Jobs szárnyai alatt a munkát. 

“Felszabadító volt, talán így tudnám a legjobban leírni. Bármikor beszélhettél Steve-vel a leggrandiózusabb ötleteidről, és ha látott bennük potenciált, azt mondta, OK - és megcsinálhattad! Hatalmas meglepetés volt számomra, hogy egy ekkora cég ilyen mentalitással is üzemelhet, hiszen már ismerősek voltak számomra a bürokrácia rétegei, melyek könnyedén megbéklyózhatnak egy céget - az Apple pedig teljesen más volt. Rájöttem, hogy ha valami nem sikerült nekem, akkor elég volt a legközelebbi tükörig mennem, hogy a saját szememmel is láthassam, ki felel a kudarcért. 

Mikor Cook átvette Jobs helyét a cég vezérigazgatójaként, saját bevallása szerint arra számított, hogy mentora elnöki pozícióban továbbra is az Apple-nél marad, határozatlan ideig. 

A Bloomberg azt is összegyűjtötte, kik Tim Cook lehetséges utódjai. Elsősorban a COO (Chief Operating Officer) Jeff Williams, akinek jó híre az Apple berkein belül és kívül is folyamatosan terjed, valamint Phil Schiller, a marketing fejese. Ezen kívül szóba jöhet még a szolgáltatások osztályáért felelős Eddie Cue, a szoftveres fejlesztések vezére, Craig Federighi, a chipekkel foglalkozó mérnök, Johny Srouji, és persze Jony Ive. Továbbá esélyes még a boltokért felelős Angela Ahrendts, és a viszonylag friss Kate Adams, aki más cégekből hozott menedzselési tapasztalatait kamatoztatja az Apple-nél. 

Forrás: AppleRider / 9to5mac

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése