Az Apple újabb hatalmas lépést tett a Földért

Apple Hírek   |   2018.05.11 - 21:30   |   Írta: SzavaRicsi   |   2797
11. máj Az Apple újabb hatalmas lépést tett a Földért

Egy 130 éves módszert váltanának le az alumíniumiparban.

Az Apple évek óta dolgozik azon, hogy a lehető legkevésbe ártson a környezetnek a működésével. Nemrég bejelentették, hogy az összes létesítményük csakis megújuló energiaforrásokon támaszkodik, nemsokkal utána pedig egy hatékony iPhone szétszerelő robot bemutatásával tettek a földért.

Most az almás cég két alumínium előállító céggel fogott össze, hogy gyökeresen megváltoztassák az anyag előállításának módját. Mint azt nap mint nap tapasztalhatjuk, az Apple eszközeinek többségében kulcsszerepe van az alumíniumnak, amelyet már több mint 130 éve ugyanazzal az olvasztásos módszerrel állítanak elő.

Ez azonban hamarosan változhat, legalábbis az Alcoa Corporation és a Rio Tinto Aluminium gyáraiban, ugyanis a két vállalat és az Apple közösen fejlesztettek ki egy olyan módszert, amellyel kiküszöbölik az üvegházhatást okozó gázok közvetlen keletkezését. Az Apple 144 millió dollárral szállt be a környezettudatos módszer kutatásaiba.

„Az Apple elkötelezetten kutatja azokat a technológiákat, amelyek jók a bolygó számára, és segítik a környezetvédelmet a jövő generációi számára” – mondta Tim Cook, az Apple ügyvezető igazgatója.

Az Apple 2015-ben lépett be a több évtizede futó projektbe, amikor három mérnökük az alumínium tisztább gyártását kezdte el kutatni. Többek között a cupertinói tech cég ültette le egy asztalhoz a két alumíniummal foglalkozó nagyvállalatot, hogy megszülethessen az együttműködés a projektben. Ennek köszönhetően 2024-re már a nagyipari szintbe is integrálhatják az új módszert, amely hatalmas hatással lehet az üvegházhatást okozó gázok emissziójának visszaszorításában.

Forrás: AppleRider/Apple

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése