Óránként 200 iPhone-t pusztít Daisy, az Apple új robotja

Apple Hírek   |   2018.04.21 - 15:15   |   Írta: SzavaRicsi   |   7249
21. ápr Óránként 200 iPhone-t pusztít Daisy, az Apple új robotja

Új iPhone szétszerelő robot, adományok és Watch kihívás a Föld napja alkalmából

Vasárnap érkezik a Föld napja, bolygónk állapotát pedig az Apple is fontos kérdésnek tartja. Éppen ezért a cupertinóiak tegnap bejelentették, hogy április 30-áig az összes Apple GiveBack programon keresztül leadott almás készülék után adományt küldenek a Conservation International környezetvédelmi non-profit szervezet részére. Emellett bemutatták Daisy-t is, a robotot, amely sokkal ütemesebben és hatékonyabban képes iPhone-okat szétszerelni, mint hasonló munkakörre alkalmazott elődje.

„Az Apple-nél folyamatosan olyan kreatív megoldásokon dolgozunk, amelyek csillapítják a klímaváltozást és spórolnak a földünk fontos nyersanyagaival” – mondta Lisa Jackson, a cég környezetvédelemért felelős alelnöke. „A közelgő Föld napja alkalmából amennyire csak lehet, leegyszerűsítjük a készülékek újrahasznosításának menetét, hogy a vásárlóink is tehessenek valamit a bolygóért az Apple GiveBack programon keresztül. Amiatt is izgatottak vagyunk, hogy bemutathatjuk Daisy-t, aki annak a példája, ha az innováció és a környezetvédelem találkoznak.”

 

 

Az Apple GiveBack programon keresztül a tech cég vállalja, hogy becseréli a vásárlói már nem használt Apple termékeit. A jó állapotúakért cserébe náluk felhasználható ajándékkártyák kaphatók, az iPhone-okért legfeljebb 315 dollár, a Mac számítógépekért 1000 dollár, az iPadekért 285 dollár, míg az Apple Watch-okért 175 dollár értékben. Nagyon kis értékű, vagy hibás termékeket is elfogad az Apple. Ezesetben azt garantálják, hogy a beadott eszköz a lehető legmagasabb szinten kerül újrahasznosításra, így a környezettudatos felhasználó nyugalomban szabadulhat meg attól.

Daisy, azaz az Apple legújabb szétszerelőrobotja a lehető leghatékonyabb módon esik neki a leadott iPhone-ok darabokra szedésének. A többéves kutatói és fejlesztői munka végtermékeként létrejött Daisy az Apple szerint forradalmi technológiákkal dolgozik, amelyek zömét az elődje, Liam felhasználása közben fejlesztettek ki. Daisy nem csak a Liam használata közben levont tanulságokból kapott, hanem maga Liam újrahasznosított alkatrészei képzik az új robot egy részét. Daisy már kilenc iPhone változatot képes szétszerelni, óránként pedig 200 eszközzel birkózik meg, majd rendezi külön az alkatrészeket úgy, ahogyan egy emberi kéz nem lenne képes.

Ma pedig a Watch felhasználókat egy különleges kihívásra kéri fel az Apple, amely fél órás kinti testmozgásra sarkall majd. A Földről szóló kihívás teljesítését különleges iMessage matricákkal jutalmazza az Apple.

Forrás: AppleRider / Apple

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése