15. okt Miért Steve Jobs a valaha volt legjobb toborzó?

Miért Steve Jobs a valaha volt legjobb toborzó?

Apple hírek           2017.10.15 - 20:33           Írta: B Ádam           1725

Már hat év eltelt azóta, hogy Steve Jobs itt hagyott minket, egykori munkatársa nyilatkozata azonban jól mutatja, hogy milyen hatással bírt az emberekre az Apple korábbi „első embere”.

„Steve Jobs volt a legjobb toborzó, akit valaha ismertem. Nem igazán szabott határt a tehetségnek. Mindig is azt vallotta, hogy amit csinál, az hihetetlenül fontos a világ számára” – mondta John Sculley, a Pepsi és az Apple korábbi vezérigazgatója, aki hozzátette, hogy Jobbs annak idején egy egyszerű kérdéssel csábította el a kólagyártótól.

„Az életed végéig cukros löttyöt szeretnél eladni, vagy inkább csatlakoznál hozzám, és megváltoztatnád a világot?” – tette fel anno a kérdést Sculleynek az Apple egyik alapítója.

Jobs mindig is a legjobb szakembereket próbálta megszerezni – hiszen az üzleti élet és a technológiai világ ezt megköveteli –, emellett pedig soha nem engedte, hogy az esetleges kudarc kedvét szegje.

„Minden nem sikerülhetett állandóan, de igazság szerint soha nem hagyott fel azzal, hogy megpróbálja megszerezni a lehető legtehetségesebbeket.”

Jobs számára rendkívül fontos volt, hogy éreztesse a szenvedélyét az Apple iránt, valamint lelkiismeret-furdalás nélkül csábította el a legígéretesebb szakembereket. Sculley jelenleg egy induló startup vállalkozásnak az elnöke – és elmondása szerint Jobs tanította meg arra a leckére, ami csak idő és tapasztalat által szerezhető meg.

„Ezek olyan dolgok, amik a tapasztalattal együtt jönnek. Meg kell tanulnod, hogyan alakítsd ki a csapatot, hogyan kell másokkal együttdolgozni, valamint azt is, miként lehet nagyszerű dolgokat készíteni.”

Forrás: applerider.com

Kapcsolódó cikkek: 


Hozzászólások

Több Apple hír
18. nov

Nokia Black Friday 2017: jön a Fekete Péntek a Nokiánál is

Tech Hírek

A Nokia digitális egészségmegőrző termékekkel készül a 2017-es Fekete Péntekre!

Bővebben

17. nov

Minden, amit az AirPlay 2-ről tudni érdemes

Tech Hírek

A WWDC-n került bemutatásra ez a nagyszerű újdonság, eddig azonban mindegyik iOS frissítésből kimaradt.

Bővebben

Cikkek, amik tetszhetnek
16. máj

Úgyis csinálod, ha iPhone-od van!

Tech Hírek

Avagy miért húzzuk ki a gyufát az androidosoknál…

Bővebben