Clips az Apple új videós alkalmazása

Apple Hírek   |   2017.03.21 - 18:05   |   Írta: Pozsonyi Ádám   |   2293
21. márc Clips az Apple új videós alkalmazása

Az Apple szép csendben bejelentett egy új videós appot is.

Mai nap folyamán az Apple bejelentette az új iPadeket, valamint az új piros iPhone 7 modelleket is, és nem elfelejtve persze az új Apple watch szíjakat. Kétség sem fér hozzá, hogy e hírek mellett eltörpül a Clips videós alkalmazás bejelentése.

Ezzel az új appal készíthetünk videókat, lőhetünk szelfiket is, node nem a megszokott unalmas módon. Különböző feliratokkal, matricákkal, és tucatnyi filterrel indul harcba a Clips. Valós idejű filtereket is pont ugyanúgy használja, mint a Snapchat, vagy épp a Messenger alkalmazás, de fontos leszögezni, hogy ezzel az Apple nem konkurenciát próbál faragni a Clips-ből, csupán arról van szó, hogy számos lehetőséget adva a kezünkbe, kifejezzük hangulatunkat egy-egy kép, videó alkalmával a lehető legegyszerűbb módon.

Az Apple egy Live Title funkcióval is megáldotta az alkalmazást, így ha beszélünk, a videó alatt azt feliratozva láthatjuk a videón. Indulásakor 36 különböző nyelvet fog támogatni. Személyes véleményem szerint a magyart is meg fogja érteni, tehát ezzel sem lesz remélhetőleg problémája. Az app-pal képesek leszünk rögtön meg is osztani a népszerű közösségi oldalakon, mint pl.: Instagram, Facebook, YouTube, Vimeo stb… Sőt, az applikáció képes lesz felismerni az arcokat is, akik szerepelnek a videókban, nekik egyből el is küldhetjük kész alkotásainkat.

Nem csak az iPhone tulajoknak szánja a kaliforniai cég az alkalmazást, hanem iPad felhasználók is nagyon könnyen fogják tudni használni.

A Clips április elején ingyenes appként kerül fel az App Store-ba, és az iPhone 5S-től felfelé minden iPhone-on elérhető lesz. Továbbá az új 9,7 colos iPad, az összes iPad Airrel, az iPad Próval, az iPad mini 2 és újabb modellekkel, valamint a hatodik generációs iPod touch is szerepel a kompatibilitási listán. Ezeknek az eszközöknek iOS 10.3-mat kell futtatnia legalább.

Forrás: Apple

Kapcsolódó cikk:
Nyerj a HasználtAlmán!
Megérkezett az iPhone 7 piros színben
Miben különbözik az új 9,7 colos iPad az iPad Air 2-től?



Kommentek megjelenítése