Megérkezett az iOS 10.3 béta Dark mode nélkül

Apple Hírek   |   2017.01.25 - 18:25   |   Írta: Zakariás Zsombor   |   3102
25. jan Megérkezett az iOS 10.3 béta Dark mode nélkül

Már hetek óta várjuk a Sonny Dickson által beharangozott nagy bétát, ami tegnap este meg is érkezett, nagy csalódást okozva.

Így kijelenthetjük, hogy Dickson mindkét állítása tévesnek bizonyult, ugyanis sem a dátumot nem találta el, sem a Theatre módot. Vagy mégis? Erről kicsit később bővebben...

Az, hogy nem hozott semmi újdonságot nem lehet állítani, viszont azt, hogy semmi értelmes újdonságot nem hozott, azt már bátran mondhatjuk. 

Egyik legynagyobb érdekessége talán a "Find my Airpods" lett, ami a már jól ismert "Find my iPhone" alkalmazáson belül található. Sajnos, ezt is többé-kevésbé hasztalannak mondanám, ugyanis csak akkor találja meg nekünk a füleseket, ha azokra Bluethooth-on keresztün kapcsolódva vagyunk. Hangot is le lehet rajta játszani, azt viszont garantálom nektek, hogy semmit nem fogtok vele érni, hisz úgysem halljátok meg. Akár annak a bizonyos pofonnak, annyi értelme volt ennek a fícsőrnek. 

 

 

A másik, nagyobb újítás, a szintén feleslegesnek mondható Apple ID beállítások átszabása a Beállításokon belül. Kaptunk egy csilli-villi kis Facebook dizájnra emlékeztető sávot az alkalmazás legtetejére. Ez nagyjából magába foglalja mindazt, amit eddigi az iCloud és az App Store menüpontban tekinthettünk meg, plusz még néhány, már értelmesebb újdonságot. 

 

 

Az viszont, amit mindenki imádni fog, az az alig észrevehető effektek gyorsulása. Nem sokkal gyorsultak ezek sem, de azért azt észre fogjátok venni, hogy valami változott. Persze, az éppen bezáródó alkalmazások csücskei is kerekebbek lettek, de ezt ugyan ki veszi észre az alatt a 0,001 másodperc alatt. 

Ezen kívül az Apple már arra is megkér minket, hogy az iCloudunk működéséről is osszuk meg velük az információinkat, hogy még jobbá tehessék nekünk azt.

Fejlesztők szempontjából érdekes lehet, hogy mostantól alkalmazáson belül is lehet értékelni egy appot és arra reagállni is tudnak majd, ha akarnak. Siri is kapott egy kis SDK frissítést, hogy a fejlesztők mégjobban együttműködővé tudják tenni az asszisztenst alkalmazásaikkal. 

Természetesen ez nem minden, sok apróság érkezett még az új rendszerbe, amit a regisztrált fejlesztők már szabadon le is tölthetnek. Személy szerint nagyon remélem, hogy az Apple nem szívat minket már tovább és mihamarabb beépíti azt a Dark mode-ot az iOS rendszerébe!

Forrás: UsedApple


Kommentek megjelenítése