Újabb iOS szedi áldozatait, ezúttal az iOS 10 [Megoldás]

Apple Hírek   |   2016.09.13 - 21:18   |   Írta: Zakariás Zsombor   |   12761
13. szept Újabb iOS szedi áldozatait, ezúttal az iOS 10 [Megoldás]

Ez a rajt sem kezdődött zökkenőmentesen.

Rengeteg panasz érkezik hozzánk is folyamatosan, hogy a frissítés befejezte előtt egy fekete kijelző vágja arcba a felhasználókat, majd kéri a telefon, hogy csatlakoztassuk iTunes-hoz a készüléket. Ez a hiba OTA (over-the-air), azaz a készülékről való frissítés esetén jelentkezik. Szerencsére nem nyírja ki teljesen szeretett almás cuccainkat csak egy kis kellemetlenséget okozhat.

"Sziasztok! Letöltöttem a frissítést, elkezdte telepíteni is, és az egész végén újrainduláskor kérte, hogy csatlakoztassam az iTunes-ra, most a 9.1-es verziót akarja visszatelepíteni! Mi lehet a hiba? 6S készülék"

Mindig készítsünk biztonsági mentést frissítés előtt!

Mit tegyünk, ha bekövetkezett a baj és a számítógépünk nem akarja felismerni az eszközt?

Tegyük a készüléket DFU módba:

  1. Csatlakoztassuk számítógépünkhöz.
  2. Nyomjuk le a bekapcsoló gombot és a főgombot egyszerre legalább 10 másodpercig, amíg a készülék ki nem kapcsol, majd ezután engedjük el a bekapcsoló gombot, de a főgombot továbbra is tartsuk nyomva, ameddig a számítógépünk nem jelez, hogy felismerte a készüléket.
  3. Ezután kattintsunk az iTunes-ban a „Visszaállítás” gombra, így elindul a letöltés és telepítés.

Természetesen ez minden adatot töröl készülékünkről, ezért is hangsúlyozom, hogy mindenképp legyen róla biztonsági mentés! Ha készítettünk egyet mielőtt a baj beütött, nincs más dolgunk, mint a frissítés után visszaállítani azt! A hibára való tekintettel, aki teheti, inkább számítógép segítségével frissítse eszközeit!

A Reddit.com fórum oldalán most pörög a téma.


Kommentek megjelenítése