Részesedést vesztett az iPad a Surface-szel szemben

Apple Hírek   |   2016.02.17 - 11:20   |   Írta: Máté Gergő   |   1715
17. feb Részesedést vesztett az iPad a Surface-szel szemben

Folyamatosan piaci részesedést veszít az Apple iPad 2010 óta.

Azért még a csúcson van

Alapvetően nem számít meglepetésnek, hogy az Apple által "feltalált" tablet piac elkezdett kicsúszni az almás vállalat kezéből, hiszen rengeteg gyártó szállt be az üzletágba és mára gyakorlatilag megszámlálhatatlanul sok táblagép közül választhatunk. Ráadásul a Microsoft-nak sikerült felmutatnia egy erős ellenfelet a Surface készülékkel, a Govini adatai szerint az iPad komoly kormányzati részesedést bukott a Windows-os táblagéppel szemben.

Az Apple iPad 2012-ben az Egyesült Államok kormányzatában 98%-os részesedéssel rendelkezett, a tavalyi évben viszont már csak 61%-ot tudott felmutatni. A Microsoft Surface eközben 0%-ról 25%-ra küzdötte fel magát, míg az Android rendszerű tabletek 11%-ot értek el.

Bizonyára sokban befolyásolta az eredményeket, hogy a Surface nagymértékben integrálható egy Windows PC-vel (ezzel érvelt a Giovini is). "A Windows jobban testre szabható, mint a zárt iOS" ‒ áll a tanulmányban. Mindezek ellenére tény, hogy az üzletágat megnyitó készülékeknek (mint az iPad) könnyű dolguk van a piacvezető szerep elérésében a korai időszakban, de a folyamatos éllovasság mögött a felhasználói igények teljesítésére is szükség van.

A hadseregnek iPad kell

Meglepő módon a hadsereg tavaly 22 millió dollárt költött iPad készülékekre, míg a Surface/Windows rendszerű tabletekre csak 2 millió dollárt és az Android-os táblagépekre is 2 millió dollár jutott. Az alacsony költségvetés miatt a NASA választása viszont az olcsó Android-os Amazon táblagépekre esett.

Forrás: phonearena.com


Kommentek megjelenítése