Közeledik az Apple Pay?

Apple Hírek   |   2016.02.16 - 22:37   |   Írta: Pausch Rita   |   1437
16. feb Közeledik az Apple Pay?

Az Apple Pay-t a napokban új országban vezetik be. Lássuk, melyik következik!

Az almás fizetési rendszert már bevezetették az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Kanadában és Ausztráliában is, de úgy tűnik, a sor a közeljövőben tovább bővül.

Az ötödik ország, ahol széles körűen használhatóvá válik az Alma mobilfizetési szolgáltatása, az Kína. Az Apple legnagyobb ázsiai felvevőpiaca logikus döntésnek tűnik, de az a furcsa helyzet állt elő, hogy a két napon belül esedékes bevezetést egyelőre főként találgatások övezik.

A cupertinói vállalat tavaly novemberben csak azt hozta nyilvánosságra, hogy együttműködve a helyi piacvezető pénzintézettel, az UnionPay-jel, kiterjesztik az Apple Pay-t Kínára. Majd szintén novemberben a The Wall Street Journal nevű lap közölte, hogy az Alma megegyezett négy nagy kínai, állami bankkal is, úgyhogy a holdújév után várható az indulás. A jósolt, február 13-i dátumot már meghaladtuk, de hivatalos indulásról a mai napig nem érkezett hír.

Kínában, Facebook híján, az ottani közösségi platformként szolgáló WeChat-en, a Guangfa Bank hivatalosan is közzétett egy megerősítést az Apple Pay bevezetéséről, február 18-án, helyi idő szerint reggel 5 órától.

Nemrég a Reuters is megerősítette, hogy az Apple Pay február 18-tól elérhető az Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) ügyfelei számára, illetve, hogy az állami rádióban is szót ejtettek a Guangfa Bank és a China Construction Bank WeChat bejegyzéseiről. Noha a két bank szóvivői nem kívántak ezzel kapcsolatban nyilatkozni, ahogy az Apple sem, az már azért elég nyilvánvaló, hogy valami készül.

Szintén felröppent a pletyka Franciaországgal kapcsolatban is: A francia iGeneration portál értesülései szerint az almás vállalat a hírt a júniusban várható WWDC-n fogja csak bejelenteni, de állítólag a 2016-os év folyamán a franciáknál is sor kerül az Apple Pay hivatalos bevezetésére, ahogy Spanyolországban, Szingapúrban és Hong Kongban is.

Azért mi nem lankadó kíváncsisággal ‒ és reménnyel – várjuk, hogy mikor kerül bevezetésre a nagy nyugat-európai államokban és csak zárójelben, egyszer kis országunkban is… 

Kép forrása: Apple

Kapcsolódó cikk: Ázsiára helyezheti a hangsúlyt az Apple


Kommentek megjelenítése