Surface Book: az Apple előbb is megcsinálhatta volna?

Apple Hírek   |   2015.12.29 - 22:40   |   Írta: Zoltan C   |   2474
29. dec Surface Book: az Apple előbb is megcsinálhatta volna?

Az Amerikai Szabadalmi Hivatal közzétett 44 új Apple szabadalmat.

Ezek között egy különös újdonságra bukkanhattunk: egy hibrid notebookra! Egy másik említésre méltó szabadalom pedig megteremti a lehetőségét a 3D Touch integrálására Magic Keyboardra.

Idén robbant nagyott a Microsoft Surface Book megoldása, az Apple kezében viszont már 2011-ben ott volt ugyanez az ötlet. Vajon miért nem használták ki? Köze lehetett ennek ahhoz, hogy ugyanebben az évben az iPad is csúcson járt? Bármi is a helyzet, az Apple azóta az iPad Pro vonal mellett tette le a voksát. De ha estleg a hibrid megoldások dominálni kezdenék a piacot, lesz hová nyúlnia az almás vállalatnak.

Az Apple eszközén is leválasztható lett  volna a képernyő, a gép és a képernyő között két könnyedén kezelhető mágneses kapocs lett volna. Az alap tartalmaz egy processzort, egy chipet a vezeték nélküli kapcsolathoz a képernyővel és egy energiaforrást. A képernyőben egy chip felel az alappal való kommunikációért, egy pedig az alap energiaforrásával tart kapcsolatot. Akit további részletek érdekelnek, az megnézheti a részletesebb leírást.

Forrás: hvg és patentyapple.com cikkei alapján


Kommentek megjelenítése