Apple Music – Szent a béke

Apple Hírek   |   2015.06.26 - 14:02   |   Írta: Pausch Rita   |   1285
26. jún Apple Music – Szent a béke

Taylor Swift letiltotta az „1989” című albumát az Apple Music-ról, majd nyílt levélben kifakadt. Az Apple-nek ez ciki volt, korrigált. Mostanra pedig szent a béke, mehet az „1989”.

Eddig történtek: Taylor Swift először letiltotta az „1989” című albumát, hogy felkerüljön az Apple Music-ra. Majd egy nyílt levélben kifakadt, az Apple-nek kicsit ciki volt, aztán gyorsan korrigált.

Mostanra pedig annyira szent a béke, hogy Taylor Swift „boldogan” jelentette be a Twitterén, hogy most már mehet az „1989”. Minden jó, ha jó a vége, a szolgáltatás június 30-tól elérhető három hónapig ingyen, azt követően pedig havonta 9,99 dollárért. A Spotify-jal ellentétben az Apple Music-nak ezt követően nem lesz ingyenes verziója.

Swiftre visszatérve, a művésznő biztosította a rajongóit, hogy maga a tény, hogy az albumát most már engedélyezi az Apple új zenei szolgáltatásában, egyáltalán nem egy exkluzív szerződés része. Ugyanakkor az eddig is sejthető volt, hogy van olyan előadó, akinek viszont van exkluzív szerződése: Pharrell Williams. Az előadó új száma a „Freedom” ugyanis az Apple Music-kal debütál majd.

Nem csak Taylor kisasszony gondolta meg magát. Úgy tűnik ebben az ügyben folyamatosak a változtatások, mert azok a kisebb, független zenei kiadók, melyek eleinte Swifttel megegyező állásponton voltak, szintén páli fordulatot vettek.

Közben az is nyilvánossá vált, hogy az Apple az ingyenes időszak alatt meghatározott 0,2 centet fizet majd az egyes lejátszásokért, míg a későbbiekben a bevételek 71,5 százalékát kapják majd a zenészek, amikor a szolgáltatás fizetőssé válik.

Az Apple Music bemutató oldala elérhető: ITT.

Forrás: Ryan Faughnder, latimes.com


Kommentek megjelenítése