Az Apple tervezett egy i7-es MacBook Airt is?

Almás Pletykák   |   2018.11.20 - 13:10   |   Írta: SzavaRicsi   |   2213
20. nov Az Apple tervezett egy i7-es MacBook Airt is?

Egy GeekBench teszteredmény leplezhette le az Apple tervét.

Az Apple idén októberben elhozta nekünk, amiért évek óta könyörögtünk. A Retina kijelzős MacBook Airt, új dizájnnal és korszerűsített hardverrel. Az ujjlenyomat-olvasó és a T2-es chip ráadásul már csak a hab a tortán.

A korszerű hardver címszó alatt főként a nyolcadik generációs i5-ös Intel processzort értjük, ami egy nagy lépés a korábbi változatok ötödik generációs chipjéhez képest. Érdekes részlet emellett, hogy amíg idén csupán egyetlen CPU-opcióval választható a legolcsóbb Apple laptop, addig a múltban az i5-ös változat általában upgrade-elhető volt egy i7-es chipre.

A teljesítmény- és profitmaximalizáló opció hiányát talán nem tervezték előre az Apple-nél. Néhány napja ugyanis a GeekBench listáján megjelent egy ismeretlen Apple laptop, amelyből az idei Air logic boardja köszön vissza, 16 GB RAM-mal és egy 1,8 GHz-es alapórajelű i7-es processzorral.

A bökkenő csupán, hogy a teszt alapján az i7-es változat alig teljesít jobban, mint a 0,2 GHz-el gyengébb, a piaci forgalomban is kapható i5-ös. A 8553-as többmagos eredmény mindösszesen 8,5 százalékkal teljesíti túl a most kapható Aireket. A hőmérsékletekről pedig semmit sem tudunk.

Lehetséges, hogy az Apple komolyan gondolkozott az i7-es processzor bevezetésén, de ettől a teljesítménybeli különbségtől nem tesszük le a kalapunkat, miközben az sem kizárt, hogy hőkezelési problémákkal küzdtek az i7-es tesztgépben.

Arra természetesen számíthatunk, hogy az Apple később egy új CPU-opciót is hozzáad az Air kínálatához, de az is biztos, hogy nem az elkövetkezendő pár hónapban vezetik be az új processzort, hiszen az jogos felháborodást keltene az új Air mostani vásárlóiban.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése