Top 5 pletyka az új iPhone modellekről

Almás Pletykák   |   2018.09.12 - 14:31   |   Írta: Rácz Roland   |   1898
12. szept Top 5 pletyka az új iPhone modellekről

Biztosan rengetegen tudják már, hogy az Apple ma tartja meg a konferenciáját, melynek keretében bemutatják az új iPhone, iPad, Mac és Apple Watch modelleket.

Szeptember közepe minden év egyik legkiemelkedőbb bemutatóját tartogatja számunkra, és ez most sincsen másképp. Nézzük mik a legvalószínűbb pletykák az Apple háza táján.

1. OLED kijelzővel ellátott iPhone-ok 512GB tárhellyel és pencil támoagtással érkeznek

Várhatóan 3 új készülékkel is elő fog rukkolni az Apple, melyből kettő OLED kijelzővel, egy pedig TFT-LCD panellel fog rendelkezni. Trendforce iparági elemző szerint az új OLED-es modellek belső tárhelyének a csúcsa elérheti az 512GB-t. Egyértelmű, hogy a rivális Samsung Galaxy Note 9 ellen fegyverkeznek, főleg ha tényleg beigazolódnak a pletykák és Pencil támogatással is rendeklkezni fognak az eszközök. Trendforce elemzők állítása alapján ezt minden bizonnyal be fogják jelenteni.

2. USB-C hálózati adapter 

Még májusban röppentek fel azok a hírek, miszerint az eddig megszokott 5 wattos USB-A csatlakozóval ellátott adaptereket, egy gyorstöltésre alkalmas 18 wattos USB-C megoldásra váltaná le az Apple. Sokan egyből elkezdtek aggódni, hogy ez a lightning csatlakozó megszűnését jelentheti, de nem valószínű, hogy ez bekövetkezne, hisz rengeteg lightning kompatiblis eszköz van forgalomban jelenleg is a piacon.

 

 

3. Először az OLED-ek, utána az LCD

Katy Huberty riportja alapján az LCD panellel ellátott iPhone modellek nem várt problémába ütköztek, ezért egy bő 6 hetes csúszásra lehet számítani a megjelenést illetően. A probléma gyökere, hogy ugyan azzal a hajlított és szupervékony kerettel fog érkezni az LCD kijelzős telefon is mint társai, azonban ennek a panelnek megvannak a korlátai, és így nehezebbé vált az összeszerelés.

4. Dual-SIM

Az Apple mindig is híres volt a helytakarékosságról. Emlékezzünk vissza, hogy a jack csatlakozó eltávolítását is ezzel az indokkal magyarázták. Sokáig ez volt az oka annak is, hogy nem láthattunk viszont két SIM-es telefonokat tőlük, azonban úgy néz ki ez most változni fog. A mostani piacon lévő készülékek legtöbbje rendelkezik ezzel a tulajdonsággal, és tekintve a tényt, hogy az eSIM technológia még nem áll készen a bevezetésre, az óriás vállalatnak nem maradt más alternatívája, ha fel akarja venni a versenyt.

5. iPhone X Plus olcsóbb lehet a korábbi iPhone X-nél

Noha az alcímben az "olcsóbb" kifejezést használtam ez ne csapjon be senkit sem. Az új iPhone-ok idén is jó eséllyel pályáznak a legdrágább telefon címre. Ming-Chi Kuo-ra érdemes lehet odafigyelni, ha "pletykál" valamit, hiszen rendre igaznak bizonyúlnak hírei. Nem rég szintén megszólalt, és állítása szerint a 6.5 inch-es OLED iPhone X Plus ára 900-1000$ között lesz, míg a kisebb 5.8 inch-es OLED kijelzős iPhone X 800-900$ fog kerülni. A család középső tagja, a 6.1 inches LCD kijelzős modellért 600-700$ kell letennünk az asztalra.

 

A ma esti Apple eseméynt élőben nézhetitek nálunk is az oldalon!

Forrás:  Macworld / AppleRider

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése