Már gyártják az új szuper Snapdragon procit

Almás Pletykák   |   2018.08.23 - 09:22   |   Írta: L Ferenc   |   2459
23. aug Már gyártják az új szuper Snapdragon procit

A Qualcomm érkezőben lévő high-end chipsetének az Apple A12-vel kell majd felvennie a versenyt.

A jelenleg forgalomban lévő felsőkategóriás androidos készülékek többségében Qualcomm Snapdragon 845-ös chipset teljesít szolgálatot a maga 8 darab processzormagjával, illetve igen potens Adreno 845-ös grafikusgyorsítójával. Hamarosan azonban érkezik a még ennél is komolyabb teljesítményű utód.

Olyannyira, hogy már maga a gyártó is megerősítette, hogy a 10 nanométeres csíkszélességű Snapdragon 845 utódjának első példányai nemrégiben már el is készültek. A legmodernebb 7 nanométeres gyártási technológiával készülő újdonság a TSMC gyártósorain látja meg a napvilágot és az első darabokat értelemszerűen a tajvani cég mobilgyártó partnereinek fejlesztői kapták meg.

A kereskedelmi forgalomban várhatóan 2019 elején felbukkanó újdonság az ígéretek szerint nemcsak erősebb lesz a 845-ös Snapdragonnél, hanem kevesebbet is fogyaszt majd annál, és igen fejlett mesterséges intelligencia kerül bele. 

A Qualcomm egyelőre még nem erősítette meg, hogy az új chipkészlet Snapdragon 855 néven fog debütálni, és egyes források szerint ennek az az oka, hogy a gyártó új termékelnevezési rendszert kíván bevezetni. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése