Brutál gyors mobilchip érkezik Kínából

Almás Pletykák   |   2018.06.21 - 11:24   |   Írta: L Ferenc   |   3991
21. jún Brutál gyors mobilchip érkezik Kínából

A Huawei apait-anyait belead érkezőben lévő új chipkészletének fejlesztésébe.

A jelenleg forgalomban lévő legnagyobb tudású és leggyorsabb Huawei okostelefonokban a gyártó saját fejlesztésű Kirin 970-es chipsete teljesít szolgálatot. Ez a lapka kiváló teljesítményt nyújt, de nyers erő tekintetében egyértelműen lemaradásban van a Qualcomm-féle Snapdragon 845-höz, vagy az Apple-féle A11-es processzorhoz képest.

Ezzel természetesen a Huawei is tisztában van, így már gőzerővel fejleszti újgenerációs chipjét, mely a várakozások szerint a komplett mobiliparágat falhoz fogja állítani. Némi üröm az örömben, hogy ez az egyelőre meglehetősen titokzatos, állítólag Kirin 1020 néven támadó újdonság csak 2019-ben lát majd napvilágot, addigra pedig ugyebár mind a Qualcomm, mind az Apple is lépni fog.

A Kirin 1020 állítólag több mint kétszer akkora számítási teljesítménnyel fog rendelkezni, mint a jelenleg széles körben használatos Kirin 970. Ez utóbbi közvetlen utódja egyébként a várhatóan ősszel érkező Kirin 980 lesz, mely átmeneti fejlesztéssel elsőként előreláthatólag a Mate 20-ban találkozhatunk majd.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése