Forradalmian új chipet kapnak az idei iPhone-ok

Almás Pletykák   |   2018.04.23 - 17:45   |   Írta: L Ferenc   |   3569
23. ápr Forradalmian új chipet kapnak az idei iPhone-ok

Az új lapkák egy minden korábbinál modernebb gyártási technológia segítségével fognak készülni.

Az Apple a tavaly ősszel kijött iPhone 8, iPhone 8 Plus és iPhone X okostelefonokba szerelve dobta piacra eddigi legnagyobb teljesítményű mobil chipsetét, az A11 Bionicot. Ez a hatmagos chipkészlet a TSMC gyártósorain készül, még pedig hasonló 10 nanométeres gyártástechnológia révén, mint amilyennel a Samsung Galaxy S9 és S9+ csúcsmobilokba szerelt processzorok is készülnek.

Nyílt titok, hogy ősszel érkeznek majd az Apple idei új mobiljai, és ezekben az állítólag iPhone 9, iPhone Xs és iPhone Xs Plus néven debütáló készülékekben landol majd a világ első olyan mobil chipkészlete, mely a legfejlettebb 7 nanométeres gyártási technológiával készül. Ennek köszönhetően az A12 névre hallgató chipset minden korábbinál nagyobb teljesítményű lehet, miközben a fogyasztása akár jelentősen csökkenhet.

Egyelőre nem tudni, hogy a Samsung mikor váltja le a jelenlegi 10 nanométeres chipjeit, mindenesetre egyes források szerint az augusztusban debütáló Note9-ben már 8 nanométeres csíkszélességű lapka lehet, amit aztán 2019 elején követhet a 7 nanométeres chipsettel támadó S10 és S10+.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése