Duzzad a MacBookok akkumulátorja – garanciálisan cserél az Apple

Apple Hírek   |   2018.04.23 - 15:45   |   Írta: SzavaRicsi   |   2772
23. ápr Duzzad a MacBookok akkumulátorja – garanciálisan cserél az Apple

Az Apple szerint ettől függetlenül biztonságosak a laptopok.

Az Apple néhány napja hirdette ki, hogy globális akkumulátorcsere programot indít bizonyos 13 colos MacBook Prók számára. A tech cég szerint bebizonyosodott, hogy egy komponens hibájából fakadóan a laptopok akkumulátorjai idővel duzzadni kezdhetnek, ami a lítiumionos technológiánál igen vészjósló előjel. Aggodalomra úgy tűnik, hogy mégsem lehet okunk, hiszen az Apple szerint a hiba nem kérdőjelezi meg a készülékek biztonságos használhatóságát.

A cupertinóiak szerint a 2016 október és 2017 október között gyártott, nem Touch Baros 13 colos MacBook Prók hajlamosak a hibára, így ezek a gépek jogosultak az ingyenes akkumulátorcserére.

Az ilyen gépek tulajdonosai EZEN az oldalon, a MacBookjuk sorozatszámának beküldésével ellenőrizhetik le, hogy érintettek-e a programban. A Mac-ek sorozatszámát a „A Mac névjegye” ablakból olvashatjuk ki.

Az ingyenes cserére még három évig jelentkezhetnek az érintett gépek tulajdonosai, aki pedig esetleg már befizetett egy akkumulátorcserére, annak a költségeit megtéríti az Apple.

Forrás: MacRumors

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése