Az Apple egy újfajta microLED szuperkijelzőn dolgozik

Almás Pletykák   |   2017.11.21 - 10:16   |   Írta: L Ferenc   |   5034
21. nov Az Apple egy újfajta microLED szuperkijelzőn dolgozik

Az almás logós vállalatnál már az OLED-et felváltó új technológia fejlesztésével foglalkoznak.

A Samsung és a kisebb-nagyobb mobilgyártók már hosszú évek óta szerelnek OLED érintőkijelzőket a készülékeikbe, mert ezen kijelzők lényegében végtelen kontrasztaránnyal, hatalmas betekintési szögekkel és alacsony fogyasztással rendelkeznek. Az Apple egészen mostanáig kitartott az IPS-LCD technológia mellett és csak idéntől szerel OLED panelt a csúcsmobiljaiba.

Ezek alapján akár azt lehet mondani, hogy az Apple csak nagy késéssel követte az iparági tendenciát, a legfrissebb pletykák viszont arról szólnak, hogy az amerikai cég most eggyel magasabb sebességi fokozatba kapcsol. Iparági források szerint ugyanis az Apple már gőzerővel fejleszti azt az új kijelzőtípust, mellyel néhány év múlva felválthatja majd az éppen csak mostanság felbukkant OLED paneleit. 

Az állítólag a tajvani TSMC-vel közösen fejlesztett microLED kijelzők várakozások szerint még az OLED képmegjelenítőknél is szebb képpel, nagyobb fényerővel és szerényebb fogyasztással fognak rendelkezni. Ahogy az OLED technológia, úgy a microLED is várhatóan elsőként az Apple Watch okosórákban fog felbukkanni, és csak utána az iPhone mobilokban.

Forrás: AppleRider

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése