Brutális iPadek jöhetnek jövőre

Almás Pletykák   |   2017.11.19 - 17:15   |   Írta: N Marcell   |   6626
19. nov Brutális iPadek jöhetnek jövőre

A 2018-as év iPad Pro felhozatala fordulópontot jelenthet a tabletek életében.

Az iPad Prók következő, 2018-ban megjelenő generációja akár nyolc magos processzorokkal is érkezhetnek - írja a MyDrives nevű kínai oldal. Az Apple gyártási folyamatain belül tevékenykedő forrásokra hivatkoztak, akik szerint az új A11X bionikus chip három magas-teljesítményű “monszun” és öt energiatakarékos “misztrál” magot fog használni. Ráadásul valószínűleg egy következő generációs M11 koprocesszor és egy “neural engine” is helyet kap majd az A11X-ben, így sem a mesterséges intelligencia, sem az esetleges arcfelismerés nem jelentene gondot az iPadnek (a “meglepően magas” teljesítményel felül, természetesen).

Az új hardveren kívül a pletykák szerint az iPadek következő generációja az iPhone X-hez hasonló vékony kereteket és Home-gomb nélküli kialakítást kaphatnak - ettől függetlenül az LCD-panelek még egy darabig maradnak, ha minden igaz.

Az új iPad Prók és az iOS 11 megmutatták, hogy egy ilyen kicsi és vékony gép is alkalmas lehet a számítógépekre szánt munka elvégzésére. Ha tényleg megkapjuk az elképesztően erős iPadeket jövőre, akkor talán megfordul a tabletek sorsa, és átvehetik a laptopok helyét mint teljes értékű hordozható munkaállomás.

Forrás: AppleRider/Macrumors

Kapcsolódó cikkek: 

 


Kommentek megjelenítése