Akár márciusban is jöhetnek az új iPadek

Almás Pletykák   |   2017.03.13 - 21:40   |   Írta: Pausch Rita   |   3420
13. márc Akár márciusban is jöhetnek az új iPadek

Az elemzők már egy ideje márciusi bemutatót jósolnak, most viszont már más forrásokból is érkeznek a hírek.

Egyre inkább az a hír járja, hogy várható egy Apple esemény még most márciusban, feltételezések szerint 20-án vagy 24-én. A legtöbben iPadek bemutatását várják tőle.

Cupertinóban és a közelében több új iPad tesztmodellt is kiszúrt a szemfüles mobil marketing cég, a Fiksu. Arról már folynak a találgatások egy ideje, hogy érkezhetnek az új iPad modellek. A KGI Securities neves elemzője, a nagy Apple-jós Kuo szerint megújul a 12,9 colos iPad Pro, érkezik egy 10 (vagy 10,5) colos darab és egy pénztárca kímélőbb 9,7 colos modell is. A két nagyobb modell A10X chippel, míg az olcsóbb változat A9-cel. Kuo egyedül az iPad miniről nem nyilatkozott.

A Fiksu adatai pedig mindezt szinte alátámasztják, mivel 4 különböző új iPad modell adatait is mérték, ám ez még nem jelenti feltétlenül, hogy valóban 4 modellt mutatnak majd be. A cég szerint a korábbi iPad Pro modellek bemutatása előtt is 4 új iPad adatait mérték, pedig csak 2-t mutattak be. Így szerintük 2, 3 vagy 4 új iPad is érkezhet.

 

 

Az adatokat a mobilmarketing vállalat az elemzéseikhez és szolgáltatásaikhoz használt mérési SDK-ból nyeri, amit számtalan mobilalkalmazás használ. Az Apple-nél a tesztfázisok egyikében a leendő készülékekre letöltenek különféle – főleg népszerű – alkalmazásokat, így ezek közé kikerülhetetlenül olyanok is kerülnek, amiket a Fiksu mér.  

A marketing cég szerint mindegyik iOS eszköznek eltérő modell neve van. Ezek általában egymást követő számok. Az iPad Pro modellek bemutatása előtt nagyjából egy hónappal a következő elnevezésű tesztkészülékeket mérték be Cupertino közelében: „6,3/6,4” és „6,7/6,8”. Jelenleg ezeket a számokat látják: „7,1”, „7,2”, „7,3” és „7,4”.

Mivel ezekből csak egész keveset látnak a logokban, ebből tudhatják, hogy ezek tesztkészülékek.

Eszköz száma | Ahányszor bemérték

iPad 7,3 | 5
iPad 7,4 | 10
iPad 7,2 | 11
iPad 7,1 | 17

Mindegyiket kizárólag San Francisco Bay körzetben, azon belül Cupertino és környékén jegyezték. A használatot különféle típusú népszerű alkalmazásokon keresztül mérték, mint játékok, zene, ingatlan és időjárás appok. Ha mindez pedig még nem lenne elég bizonyítéknak, azt is látják, hogy ezeken az eszközökön iOS 10.3, valamint a még be nem mutatott iOS 11 fut.   

Az új iPadek elég fontosak az Apple számára, mivel az eladási számok évről évre csökkenek. A Fiksu szerint ennek egyébként az az oka, hogy az emberek sokkal ritkábban cserélik ezeket a készülékeket, mint például az iPhone-t. A méréseik alapján az első négy iPad generáció (2010-2012) és az első iPad mini teszi ki az általuk mért iPad eszközök 45 százalékát.

Talán az új modellekkel kicsit ösztökélhetik az embereket, hogy végre megváljanak régi készülékeiktől és helyettük új, modernebb eszközöket vásároljanak. Kuonak az a véleménye, hogy egy kedvezőbb áru iPad akár az eladások 50-60 százalékát is kitehetné.

Ki fog derülni, hogy érkeznek-e márciusban új iPadek.

Forrás: Techcrunch

Kapcsolódó cikk:
Kuo szerint az érkező 3 új iPad javít majd a csökkenő eladásokon
Még egy hónap a vadonatúj iPadekig
Márciusban jöhet a piros iPhone 7?



Kommentek megjelenítése