Minden, amit az iPhone 7-ről tudni vélünk!

Almás Pletykák   |   2016.09.04 - 18:13   |   Írta: Pausch Rita   |   9068
04. szept Minden, amit az iPhone 7-ről tudni vélünk!

Avagy az összes iPhone 7 pletyka, egy helyen...

A bemutatóig már csak 3 nap van hátra, sok Apple fanboy már úgy várja Tim Cook színpadra lépését, mint a gyerekek a Mikulást. Addig is, míg a nagyvezér megérkezik, tekintsük át, hogy mi mindent tudni arról a készülékről, amit szeptember 7-én mutatnak be és feltehetően iPhone 7-nek neveznek majd!

Megjelenés és dizájn

A korábbi tapasztalat szerint az Apple nagyjából kétévente változtat a készülékek megjelenésén jelentősebben. Minden második évben S modellek érkeztek, amik kinézetre teljesen megegyeztek az őket megelőző készülékekkel. Idén történt egy kisebb csavar a trendben, hiszen márciusban bemutatták az iPhone SE-t, ami ugye nagyjából az iPhone 5 külsejét öltötte magára, noha időrendben a 6 és 6s szeriát követte.

Ez alapján az iPhone 7-nél számítani lehetne átalakulásra, de eléggé úgy tűnik, hogy mégsem várható dizájnváltás. Noha a sokak által kritizált antennacsíkokat elvileg arrébb teszik és egyes források szerint a kamera is jobban simul majd a dizájnba, a méretek változása nem lesz jelentős. Nagyjából annyiban lehet számítani módosulásra, hogy a 6-os szériához képest hajszálnyival vastagodnak a készülékek.

 

 

Viszont annyi szó esett már új színről, hogy feltételezhetően ezen a téren valóban sor kerül valamilyen változásra. A pletykák szóltak sötétkék színről, illetve egy petrol kék beütésű ezüstről is, valamint egy új, fekete, „Space Black” szín kiérkezéséről. A legutóbbi forrás, a Mac Otakara tegnapi értesülései szerint a szokásos ezüst, arany és rozé arany mellé egy „Dark Black”, vagyis sötét fekete változat érkezik, ami a korábbi Space Gray szín helyett kerülhet fel a palettára. Mi mégis remélünk azért egy szép kék színt!

A telefonház anyagára is érkeztek találgatások. Egy 2010-es Apple szabadalom nyomán szóba került, hogy a cupertinói cég egy „liquidmetal” (folyékony fém) elnevezésű fémötvözet anyagon dolgozik, ami az alumíniumnál jobb tulajdonságokkal rendelkezik és a vízállóság szempontjából is sokkal jobb. Viszont ez a pletyka már az iPhone 5 megjelenése előtt is felröppent, szóval csak erős kételyekkel fogadható.   

 

 

Kijelző és Home gomb

Jelenleg 3 méretű kijelzővel kapható iPhone: 4 colossal 4,7 és 5,5 colossal. A legtöbb találgatás szerint marad ez a három méret és most egy 4,7 colos és egy 5,5 colos modell érkezik.

Abban viszont már cseppet sincs megegyezés, hogy milyen kijelző kerül a készülékbe! A MyDrivers szerint 2K-s AMOLED, az ET News szerint pedig (a Samsungtól berendelt) OLED kijelzők kerülnek az új iPhone-okba. Bármelyik megoldás elég jó és felettébb időszerű is lenne. Ám sajnos kevéssé valószínű. A Mac Otakara szerint, egyelőre továbbra is marad a TFT-LCD és a nagy Apple-jós, a KGI elemzője, Kuo is így vélekedett. Az OLED, vagy az AMOLED elég valószínű, hogy csak 2017-re várható az iPhone-okba.

 

 

Ray Soneira a Display Mate-től azt gondolja, hogy azért a még szebb színekért folytatott küzdelemben, fejlesztésekre még így is lehet számítani. Szerinte az iPad Pro True Tone kijelzőjénél véghezvitt változtatások várhatók a színek megjelenítésére az iPhone-ok esetében is. Ezt a Mac Otakara annyiban alátámasztja, hogy értesüléseik szerint két új fényérzékelő is kerül a telefonokba, ami a színek állítására szolgál majd.

Ami biztos, hogy a 3D Touch minimum marad, sőt a pletykák szerint a Home gomb fizikailag lenyomható helyett, nyomásérzékelővé válik és Force Touch technológia kerülhet bele.

 

 

Akkumulátor és gyorstöltés

A külföldi oldalak az iPhone 6s széria akkumulátorainál nagyobb teljesítményű aksikat jövendölnek az új iPhone-okba, de nem számottevő, mindössze 14 százalékkal nagyobbakat. Az iPhone 7 modellbe a legutóbbi értesülések szerint 1960 mAh-es, a Plus készülékbe pedig 2810 mAh-es lesz a töltéstároló képesség, bár ez utóbbiba néhány helyen 3100 mAh-es aksit ígérnek.

A Macrumors rámutat, hogy a szoftver és a várható, új processzor támogatásával ez akár jobb üzemidőhöz is segítheti a készülékeket, de a kamera változása is nagyban beleszólhatnak a dologba. Az is lehet, hogy lényegében az üzemidő semmit sem változik a legutóbbi modellekéhez viszonyítva.

Viszont több forrás szerint is érkezhet gyorstöltés az iPhone-okba, sőt köztük van olyan, aki azt is tudni véli, hogy a Qualcomm Quick Charge 3.0 technológiája érkezik a készülékekbe.  

 

 

Kamera

Míg az iPhone 7-be várható az optikai képstabilizálás, az iPhone 7 Plus-ba az egybecsengő pletykák alapján nagyon valószínű, hogy duál-kamera rendszer érkezik, sokkal jobb zoom technológiával.

Mindkét készülékbe a korábbiakhoz hasonlóan 12 megapixeles kamerákra lehet számítani.

Mivel az Apple korábban felvásárolt egy 3D kamerákat fejlesztő céget, a LinX-et, ezért az is lehetséges, hogy a vállalat fejlesztéseinek hála, a telefonok kamerái is sokkal pontosabban érzékelik majd a távolságot.

 

 

Belbecs és hardver

Mint majdnem minden új iPhone érkezésekor, most is szinte borítékolható az A10 processzor érkezése.

Az új LTE chip gyártásáért a pletykák szerint az Intel és a Qualcomm is felel aszerint, hogy melyik szolgáltató értékesíti majd a telefont.  Az AT&T iPhone 7-be és más országokban értékesített modellekbe Intel, míg a Verizon iPhone 7 és minden kínai modell számára a Qualcomm gyárt.

Egy értesülés szerint az iPhone 7-be a rendszermemória 2GB-ról 3 GB-ra nőhet, de mások szerint ez csak a Plus modellt érinti majd.

Elvileg a felhasználók régi vágya teljesülhet azzal, hogy a háttértár végre a 16 GB helyett 32 GB-ra nőhet az alapmodellben, sőt a Plus készülék 256 GB-os változata is elérhetővé válik ezzel együtt.

Szintén várható az eszközökben EMI interferencia védelem az alkatrészek megóvására és a hatékonyabb működés szolgálatában.

 

 

Csatlakozó, hangszóró, füles

A végére a nagy kérdés maradt. Annyi pletyka szólt arról, hogy a jack aljzat kimarad a készülékekből és helyette Lightning lesz csak, illetve a felszabaduló helyre még egy hangszóró kerül, hogy lassan már elhisszük. A kiszivárogtatott képek mindenesetre ezt mutatják. Olyannyira, hogy még egy Lightning-jack adapterről is került ki kép.

 

A kevésbé vájtfülűek már most sápadnak az esetleges Bluetooth fülesek minőségétől berzenkedve, míg mások egyenesen kijelentették, hogy inkább az Android poklot válasszák, csak tovább használhassák kedvenc – és gyakran nem is túl olcsó – fülhallgatóikat. Amennyiben jacktől érzékeny búcsút vehetünk, akkor sincs félnivaló, mert elvileg a csomagban érkezik a fent már említett Lightning-jack átalakító és a változás még jobb minőségű hangszórókat is eredményez a készülékben.

 

 

És a többi...

Néhányan USB-C portot is várnak a kiérkező telefonokba, mivel a MacBookba is került ilyen csatlakozó.

Elég valószínű, hogy végre megérkezik a várva várt vízállóság. Ezt Kuo mester is megjövendölte egyébként.

Egy biztos: az Apple mindig tud azért szolgálni és szolgál is meglepetéssekkel. Már csak pár nap és megtudjuk, hogy mindebből mi vált valóra és mi érkezett másként. Nálunk, a HasználtAlmán, mint minden évben, idén is élőben követhetitek a szeptember 7-i Apple keynote-ot!

 

Forrás: Macrumors, Pocket-lint, PCAdvisor, Mac Otakara, Martin Hajek

Kapcsolódó cikk:
Az iPhone 7-ből már nem lesz 16 GB-os változat
Megérkezett az Apple keynote hivatalos időpontja
Hajszálnyival vastagodik az iPhone 7



Kommentek megjelenítése