Bizonyíték: az Apple tényleg kinyírja a jack dugaljt

Almás Pletykák   |   2016.06.01 - 09:22   |   Írta: L Ferenc   |   7070
01. jún Bizonyíték: az Apple tényleg kinyírja a jack dugaljt

Az Apple vs. 3,5 milliméteres csatlakozó ügyben most újabb fejezet nyílt.

Az elmúlt hetekben és hónapokban megannyi pletykát lehetett hallani azzal kapcsolatban, hogy az Apple hamarosan száműzni fogja az okostelefonjairól a jó öreg jack dugaljt, de ezzel párhuzamosan számos olyan pletyka is felröppent, miszerint az iPhone 7-es készülékeken még ott lesz a régi 3,5 milliméteres audió csatlakozó aljzat. Nos, a legfrissebb fejlemények szerint az Apple mégis csak ki fogja végezni a régi analóg csatlakozót.

Legalábbis erre enged következtetni az a tény, hogy a napokban Tajvanon megrendezett Computex szakkiállításon felbukkant egy különleges Lightning-to-3.5mm adapter, melynek egyik végét könnyen kikövetkeztethető módon a telefon Lightning portjába kell csatlakoztatni, a másik végébe pedig bármilyen 3,5 milliméteres füles bedugható. A külsős hardvergyártók tehát már javában készülnek az átállásra.

Emlékezetes, hogy a LeEco néhány hete három olyan vadonatúj androidos okostelefonnal rukkolt elő, melyek közös vonása, hogy lemaradt róluk a 3,5 milliméteres szabványos audiócsatlakozó aljzat, melynek funkcióját a szimmetrikus kialakítású USB Type-C port vette át. Nem sokkal később pedig az Intel is arról számolt be, hogy a mobil készülékekről mihamarabb száműzné a 3,5 milliméteres csatlakozó aljzatot, melynek több oka is van. Az első és talán legfontosabb, hogy a jack dugalj egy elavult analóg megoldás, aminek 2016-ban már semmi helye sem lenne a legújabb digitális kütyükön. Ugyancsak fontos szempont, hogy a régi csatlakozó aljzat elhagyásával további hasznos térfogatot spórolhatnak meg a gyártók, ezenkívül pedig az újfajta csatalkoztatási technológiák alkalmazása révén semmi akadálya sem lesz annak, hogy a fülhallgatók okosodjanak, így például mégmérjék a felhasználó testhőmérsékletét vagy pulzusát. Az Intel konkrétan azt ajánlja, hogy a készülékgyártók mihamarabb váltsanak USB Type-C csatlakozásra. 

Kapcsolódó cikkek:

Lightning fülhallgatók helyett okos walkie talkie-k?

Képek az új Apple Lighting fülesről

Íme, a 2 az 1-ben Micro USB és Lightning csatlakozó! 


Kommentek megjelenítése