Dank Tanks・Tesztlabor

Alkalmazások - Játékok   |   2018.12.01 - 11:28   |   Írta: Ca$h   |   878
01. dec Dank Tanks・Tesztlabor

Hétvégére egy kis multis mókázás?

Bevallom a Dank Tanksnek nálam eléggé hányattatott sorsa volt, mivel első blikkre döbbenetesen gyenge eresztésnek tűnt. Aztán erőszakot vettem és szó szerint kényszerítettem magam arra, hogy tovább toljam vele öt percnél. A végeredmény egy egész kellemes összkép lett, maradjatok velünk.

A Dank Tanks gyakorlatilag olyan mint egy társasjáték, csak éppenséggel valós időben megvívott tankos csatározásokkal prezentálva. Különböző típusú feladatokkal fogunk találkozni, és a cél kivétel nélkül minden esetben az, hogy a négy vesus négy felállásból az egyik csapat nyertesen hagyja el az arénát. Pontozáskor a játék figyelembe veszi, hogy ki volt a legértékesebb játékos (MVP = Most Valuable Player) aki valamivel több pontot fog kapni mint a többiek.

A játékban több féle fizetőeszközzel is találkozni fogunk első körben ott lesznek az úgynevezett tank pontok, ilyet minden meccs után kapni fogunk, ha a csapat nyer akkor többet ha nem kevesebbet, ezeket a pontokat minden esemény után meg tudjuk duplázni némi reklám megnézése után persze, egyébként meg random csomagokat tudunk belőle venni. Erre egész nap lehetőségünk lesz, a csomagok vásárlási értéke minden nyitás után egyre csak nő, eleinte száz tank pont egy láda ami később az egekig is felemelkedhet. Szerencsére ez a fokozatos szisztéma a következő nap elején nullázódik, szóval ha megfogadtok egy jó tanácsot ötszáznál drágább ládát ne nyissatok, spóroljatok a maradék pontokkal másnapig.

A ládáknak négy különböző értéke lesz, a jól megszokott színekben pompáznak (tehát zöld, kék, lila és arany a legértékesebb). A belőlük nyitott ajándékok lehetnek tank kártyák esetlegesen pénz vagy fejlesztési alkatrészek is, de ehhez el kell érnünk egy adott szintet. Eleinte ugye csak simán kártyák gyüjtögetésével lehet fejleszteni a tankokat (upgrade), minden szinttel egyre erősebbek, gyorsabbak és hatékonyabbak lesznek. Aztán később majd technikai fejlesztésekbe is belemehetünk (Tech) de ehhez speciális chipekre lesz szükségünk. Amikhez egyrészt el kell érni egy adott szintet, másrészt pedig végtelen mennyiségű farmmal lesz csak meg a kellő mennyiség illetve természetesen valódi pénzért is lehet vásárolni a Tech Chips ládából, ami persze random adja a chipeket.

Ahogyan az már szinte alapnak számít a tankokat is színek szerint lehet csoportosítani és ezek mutatják nem csak az értéküket de az erejüket is. Minden tank három képességgel rendelkezik, lesz egyrészt a sima lövős, aztán lesz valami speciális támadás, olyanok mint akna, rakéta, esetlegesen egy védelmi mini-gun torony, végül pedig de nem utolsó sorban lesz egy olyan képessége ami vagy szereléssel vagy gyógyulással kapcsolatos. Ezek vagy csak ránk lesznek hatással vagy ha van valami távolsági aurájuk akkor a közelünkben lévő csapattársakra is kihatással lehetnek. Ez különösen tetszett a játékban, hogy mindig meglesznek a szerepkörök, főleg egy jól működő csapatban, lesznek az ügyességi támadó játékosok illetve lesznek a support, másokat támogató team playerek. Ha ezek összedolgoznak egymással senki sem állhat az útjukba.

Mint minden jó multiplayer játéknál itt is különböző szabályokkal, különböző típusú meccsekkel fogunk találkozni. Lesz olyan meccs amikor a cél az, hogy a pályán található csillagokat felvegyük és azokat igyekezzünk megtartani, természetesen ha valaki kilő minket akkor megkapja a nálunk lévő összes csillagot, az a csapat nyer akinél a végén több lesz. Ennek van egy olyan változata is amikor bizonyos pontokon kristályok termelődnek, ezeket kell gyűjtögetni, ha valaki kilő minket akkor a nálunk lévőket nem automatikusan megkapja, hanem első körben elejtjük azokat, tehát ilyenkor a szemfüles csapattársaink is fel tudják venni mentve egy kicsit a helyzetet. Aztán lesz olyan vicces meccs amikor középen található egy hatalmas gumilabda ezt kell felvenni, elvinni a másik csapat kapujához és gólt lőni vele. Olyan is lesz amikor az ellenfél bázisát kell kilőni ami egy hatalmas kristály, ennek meglehetősen sok élete van szóval nem lesz könnyű dolga vele az embernek. Kivétel nélkül mindig a csapatmunkán van a hangsúly, az önzőzésnek itt semmi értelme és nem kifizetődő annak lenni. A labdás változatnál például egymásnak is tudjuk paszolni a lasztit, ha meg nálunk van biztosan nem jutunk el a kapuig ha a többiek nem fedeznek minket. Jó stratégia tud lenni a bezárás is, hiszen ha valaki elállja az utunkat nem tudunk tovább menni, csak ha kikerüljük, szóval vagy kilőjük magunkat a zárlatból vagy minket lőnek halálra. Ezekhez a trükkökhöz is csapatmunkára lesz szükségünk és az ellenfél csapatának is.

A Dank Tanks egy közepesen jó játék, el lehet lenni vele ideig óráig, de ha nincsen egy összeszokott csapatunk, vagy ha nem találunk egy jó kis aktív klánt akikkel együtt lehet tolni, akkor hamar bele fogunk unni az állandóan elvesztett meccsekbe. Rétegjátéknak érzem, nem fog mindenkinek tetszeni, kipróbálni viszont mindenképpen érdemes. Te is adjál neki öt percnél többet!

Szerintünk: 6/10

 

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.
Kommentek megjelenítése