Szuper 4K fotókat is küldhetünk a Facebook Messengerrel

Alkalmazások - Játékok   |   2017.11.22 - 10:58   |   Írta: L Ferenc   |   2531
22. nov Szuper 4K fotókat is küldhetünk a Facebook Messengerrel

Zuckerberg fejlesztői megoldották, hogy az eddiginél sokkal jobb minőségű fotókat is küldhessünk egymásnak.

A Facebook Messenger segítségével egészen mostanáig maximum 2K, vagyis 2048x2048 pixeles, vagyis mintegy 4,2 megapixeles felbontású fényképeket küldözgethettünk. Egy most bejelentett új frissítésnek köszönhetően azonban végre megnyílt a lehetőség az ennél sokkal jobb minőségű fotók küldése/fogadása előtt.

A világszerte hatalmas népszerűségnek örvendő alkalmazással immár akár 4K, vagyis 4096x4096 képpontos, 16,8 megapixeles fényképek is továbbíthatók. Magyarul az iPhone X, Pixel 2, Galaxy S8 és Note8 telefonok kameráival készített felvételek akár eredeti felbontásban is elküldhetők. Érdekesség, hogy a Facebook szerint a küldés sebessége marad a megszokott, ami arra enged következtetni, hogy a fejlesztők egy újfajta, a korábbiaknál hatékonyabb tömörítési eljárást vetettek be.

Az iOS és Android felhasználók első körben Ausztráliában, Dél-Koreában, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Hongkongban, Japánban, Kanadában és Szingapúrban vehetik használatba az új funkciót, ami az elkövetkezendő hetekben számos további országban is elérhetővé fog válni.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése