Remekül halad az iPhone X gyártása

Hardver Hírek   |   2017.11.26 - 21:34   |   Írta: N Marcell   |   2952
26. nov Remekül halad az iPhone X gyártása

Kuo szerint az Apple felgyorsította a folyamatot a közelgő ünnepek miatt.

Lassan kezdődik a karácsony elkerülhetetlen részét képző vásárlásőrület. Mindenki kedvenc elemzője, Ming Chi Kuo remek hírrel számol be azoknak, akik mostanában terveztek beruházni az Apple idei csúcskészülékére: a gyárak komolyan felpörgették a munkát annak érdekében, hogy mindenki gyorsabban juthasson hozzá az áhított iPhone-jához.

Jelentése szerint a Hon Hai szállítási tempója napi 440,000 készülékről 550,000-re ugrott fel, ami hatalmas fejlődést jelent az egy-két hónappal ezelőtti 50-100,000 darabról. A gyárak is bekeményítettek: az LTE-antennacsíkok hónapról hónapra 100%-os gyártási növekedést mutatnak, az LG-Sharp párostól származó lézeres projektor pedig 80-90%-kal nagyobb hozammal dicsekedhet. Éppen ezért állította azt nemrég Kuo, hogy a FaceID-t működtető alkatrészek ellátása stabil - ezt a kijelentését azóta sem kellett megcáfolnia. 

“A 2017 negyedik negyedévi iPhone X gyártás akár 10-20%-kal is nagyobb lehet a korábban felmértnél.”

- írja a KGI. Magyarul rengeteg, 2018-ra várt rendelés akár még 2017-ben megérkezhet. Azt is hozzátették, hogy szerintük a gyártás 2018 elején csökkenni fog 2017 végéhez képest. Hogy ez mit is jelent? Az Apple valószínűleg látta, hogy rengetegen tűzték ki a karácsonyi időszakot telefonvásárlásra, ennek köszönhetően felgyorsította a gyártást. 

“Az Apple arra törekszik, hogy a vásárlói a lehető leghamarabban hozzájussanak a megrendelt iPhone-jaikhoz. A gyártási kapacitás növekedésének hála drasztikusan csökkenni fognak a becsült szállítási idők.”

Egyes elemzők aggódtak, hogy csökkenni fog az iPhone X-et övező érdeklődés, azonban Kuo biztosra állította, hogy még mindig rengetegen vásárolják a jubileumi iPhone-t.

Szerencsére a a megjelenés óra folyamatosan nő a telefon elérhetősége. Az Apple online boltjából rendelve 1-2 hét a becsült várakozási idő, ami nagy előrelépés a kezdeti 5-6 héthez képest. Ráadásaul a boltok is folyamatos ellátásban részesülnek, így a személyes vásárlás is egyre könnyebb lesz most, hogy kezdődnek a vérre menő csatározások a karácsonyi fénnyel övezett bevásárlóközpontokban.

Forrás: AppleRider/9to5mac.com

Kapcsolódó cikkek: 

iPhone X Árak és Vásárlás  a HasználtAlmán!


Kommentek megjelenítése