Rengeteg iPhone 6-ban romlik el az érintőkijelző

Hardver Hírek   |   2016.08.24 - 08:05   |   Írta: L Ferenc   |   7746
24. aug Rengeteg iPhone 6-ban romlik el az érintőkijelző

Egyesek már típushibáról beszélnek, de az Apple szerint nem túl égető a probléma.

Az okostelefonok szervizelésével foglalkozó iFixit munkatársai arról számolnak be, hogy az elmúlt időkben egyre nagyobb számban visznek be hozzájuk olyan Apple iPhone 6 és Apple iPhone 6 Plus okostelefonokat, melyek ugyanazzal az érintőkijelző problémával rendelkeznek. Az iFixit által egyszerűen csak "Touch Disease" névre keresztelt problémát az Apple támogatási fórumain is rengetegen jelezték már, de a gyártó hivatalosan egyelőre nem ismeri el a létezését.

A 2015-ös évjáratú almás készülékek tulajdonosai egyre nagyobb számban tapasztalják, hogy addig hőn szeretett telefonjuk kijelzőjének érintésérzékenysége egyik pillanatról a másikra megszűnik működni, ezzel párhuzamosan pedig villogó vízszintes szürke csíkok tűnnek fel a panelen. Egyes feltételezések szerint a gondot az U2402 Meson Touch IC okozza, mely mikrochip állítólag gyártási hibás, mások viszont arra gyanakodnak, hogy a "bendgate"-hez lehet köze a dolognak, vagyis ahogy a készülékek többször enyhén meghajlanak, elgyengülnek bennük az alaplapi forrasztási pontok. 

Egy orleansi szervizes szerint a probléma olyannyira nem egyedi, hogy hozzá az elmúlt hónapban több mint száz darab iPhone 6-ot és iPhone 6 Plust vittek be ilyen hibával, és szerinte minden ilyen készülékkel rendelkező emberke egyfajta időzített bombával rendelkezik, vagyis csak idő kérdése, hogy mikor jön elő náluk a probléma.  Íme egy videó a jelenségről:

Kapcsolódó cikkek:
Új színt hoz az életünkbe az iPhone 7
Videón a három új iPhone 7
80 millióan válthatnak régi iPhone-ról iPhone 7-re



Kommentek megjelenítése