5 elengedhetetlen kiegészítő új MacBookodhoz

Hardver Hírek   |   2016.04.18 - 15:29   |   Írta: Zakariás Zsombor   |   3355
18. ápr 5 elengedhetetlen kiegészítő új MacBookodhoz

Megmutatjuk azokat a kiegészítőket, amikkel egyszerűbbé tehetitek mindennapjaitokat, ha 12 colos MacBookotok van.

Amikor az Apple bemutatta a legújabb 12 colos MacBookot egyik legnagyobb újítása volt a MagSafe töltőket felváltó USB-C csatlakozó. Ugyan ez egy friss és modern szabvány, de sok hátránnyal jár.

Ez a technológia lehetővé teszi számunkra, hogy egyetlen csatlakozóba több típusú kábelt is csatlakoztassunk: USB-t, HDMI-t és természetesen a töltőt is. Előnye, hogy nem kell állandóan arra figyelnünk, hogy hova és hogyan dugjuk be a kábeleket, mert csak egy helyre lehet és mindegy, hogy felfele vagy lefele fordítva, a csatlakozó ugyanis mindkét irányba egyaránt csatlakoztatható.

A legnagyobb hátránya viszont az, hogy az Apple a terméket csak egyetlen ilyen csatlakozóval vértezte fel, így pl. nem tölthetjük egyszerre MacBookunkat és szinkronizálhatjuk adatainkat pendrive-ról.

1. Griffin BreakSafe

Akinek hiányozna a MagSafe által nyújtott egyszerű csatlakozás, annak ez a töltő lesz a megfelelő. Egy kis különbséggel, de ugyanúgy működik, mint az Apple által lecserélt kábel. Egy kis USB-C csatlakozót kell bedugnunk a Mac-be majd a kábelt egy mágnessel tudjuk hozzá „vonzani”. A kábel elég hosszú, 1,8 méter (6 láb). Ezzel a kiegészítővel csökkentjük az esélyét annak, hogy esetleg letörnénk a csatlakozót.

2. Asus MB169+

Ezt a kijelző, bárki magával viheti egy hosszabb útra kompakt méretének köszönhetően. Egyetlen egy USB-C csatlakozóval könnyen összedughatjuk laptopunkkal és azonnal használható is. Az eszköz képátlója 15,6 colos, ami egy átlagos laptop kijelző méretével megegyező, valamint Full HD felbontású. Azoknak ajánlott, akik szeretnek egyszerre több dolgot csinálni, mint például filmet nézni és chatelni, ugyanakkor sokat is utaznak.

3. Seagate Innov8

Sokak nincsenek megelégedve a Mac-jük tárterületével. Ehhez nyújt segítséget ez a kicsike. Külső akkumulátor létére szép a dizájnja és a kapacitása óriási, egészen pontosan 8 TB. Természetesen USB-C kábellel tudjuk számítógépünkhöz csatlakoztatni. Ezen kívül gyorsnak is mondható ugyanis a tesztelés alatt az adatátvitel 203 és 32 MB között mozgott. Sajnos egy táskára és egy erős hátra szükségünk lesz, ha magunkkal akarjuk vinni, ugyanis van súlya.

4. Sandisk Dual USB Drive Type-C (USB)

Ha több számítógépünk is van otthon, vagy esetleg a munkahelyen, és abból az egyik egy 12 colos MacBook, akkor ez lesz a nekünk való pendrive. Különlegessége hogy 2 csatlakozófejjel is rendelkezik egy C-típusú és egy A-típusú 3.0-ás USB-vel. Így különféle számítógépek között is könnyen cserélhetünk adatokat. Azoknak az androidos telefonnal rendelkezőknek is ajánlott, akiknek a készüléke ilyen csatlakoztatóval van felszerelve, ugyanis azokkal is tökéletesen működik. Kapacitása 32 GB, amire sok adat fér.

5. HyperDrive USB Type-C 5-in-1 Hub

Talán ez az egyik leghasznosabb kiegészítő az eddigiek közül, ugyanis mint arra már sokan az elnevezéséből is rájöttek, egy elosztóról van szó. Amit a neve még szintén elárul az, hogy 5 féle dolgot csatlakoztathatunk hozzá egyidejűleg. Található benne egy USB-C, két USB-A csatlakozó, valamint egy SD kártya és egy Micro SD kártyaolvasó. A legjobb benne, hogy nem egy csúnya eszközt kapunk, hanem egy esztétikus kiegészítőt, ami Mac-ünkhöz méretben és még színben is tökéletesen passzol.

Forrás: Techradar

Kapcsolódó cikk:
Íme, a 2 az 1-ben Micro USB és Lightning csatlakozó!



Kommentek megjelenítése