Chipgate GYIK : minden amit tudnod kell!

Hardver Hírek   |   2015.10.11 - 14:19   |   Írta: markov94   |   2601
11. okt Chipgate GYIK : minden amit tudnod kell!

Ha összezavarodtál a chipgate vita miatt, mi segítünk tisztán látni!

Nem adhatnak ki manapság egy iPhone-t anélkül, hogy ne követné azt valami botrány. Íme hát a Chipgate:

Szóval mi is történik?

Az Apple rásózta az új A9-es processzor gyártását két cégre: TSMC és Samsung. A probléma ott kezdődig,hogy a cégek által gyártott processzorok mérete különbözik egymástól. A Samsung chipje 96 négyzet milliméter, míg a TSMC verziója kicsit nagyobb, 104,5 négyzet milliméter. Ez szimplán esztétikai különbség és nem kéne a telefon teljesítményét befolyásolja, de mégis sok felhasználó másképp látja.

Egy Austin Evans nevű youtuber, bemutatja az alábbi videóban a két chip közötti különbséget, ami például az akkumulátor élettartamán mutatkozhat meg.

 

Evans bemutat nekünk egy mérő programot, (Lirum) amivel monitorálhajuk a telefonunk értékeit, statisztikáit. Érdekesség,hogy az adott program, nemrég eltűnt az Apple Store-ból.

Az Apple tüntette el?

Hát naná! Így reagálna egy átlagos ember amint felmerülne a kérdés. A valóság azonban az,hogy a fejlesztő önmaga szedte le, kompatibilitási problémák miatt. Hamarosan újra feltölti a programot, szóval nem kell összeesküvés hangulatba kerülni.

Csak az aksi a gond, vagy más miatt is aggódnom kell?

Egyelőre még egy új felfedezésről van szó és minden felhasználó még csak most tapasztalja az új chip-et. Amire még rájöttünk, hogy a Samsung által gyártott chip-ek kicsit kevésbé bírják a forrósodást, viszont gyorsabbak is. Rövidesen újabb fejlemények várhatóak.

Nem akarom ezt a rossz chip-et!!!!!! Van mód rá,hogy kicseréljem a jóra?

A jó hír, hogy ha benne vagy a 14 napos vásárlási időben, akkor lecserélheted ( Magyarországon ez nem nagyon fog működni). A rossz hír viszont, hogy a chip-et csak akkor tudod beazonosítani amikor már kibontottad a csomagot, így lehet, hogy kezdheted előröl.

Hogyan magyarázza ezt az Apple?

Sehogy. Kiadtak egy hivatalos közleményt, ahol röviden, megfogalmazták,hogy az A9 a világ legjobb chip-je és mi legyünk vele boldogok. Szerintük semmi gond nincs ezzel, ráadásul az új chip az akkumulátor életét is növeli.

A panaszokat illetően, pedig azt mondják, mi tettük ki túl nagy stressznek a telefont és nem életszerű körülmények között használtuk.

Köszi Apple.

Forrás: cultofmac.com

Kapcsolódó cikk: Chipgate: kitört az A9 botrány


Kommentek megjelenítése