Megjelent az új M3-as MacBook Pro

Apple Hírek   |   2023.10.31 - 01:33   |   Írta: ARPII   |   8609
31. okt Megjelent az új M3-as MacBook Pro

Villámgyors új M3-as processzor, piacvezető üzemidő, és új szín.

Az Apple Halloweeni "Scary Fast" eseményén több hardveres újdonság is bemutatkozott, többek között az új harmadik generációs processzorjuk, az M3, M3 Pro, és M3 Max. A két készülék, ami pedig első körben megkapja ezeket a lapkákat, az az új MacBook Pro, és a 24 colos iMac, amiről szintén írtunk Nektek.

2023-ban változnak a méretek, a MacBook Pro pedig már csak két méretben lesz elérhető, 14, illetve 16 hüvelykes Liquid Retina XDR kijelzővel. Ez pedig azt is jelenti, hogy sajnos el kell köszönnünk a 13 hüvelykes belépő modelltől, valamint a cég teljesen elhagyja a Touch Bar-t, amit bár sokan szerettek, sosem volt egy igazán átütő siker.

Apple testing new MacBook Pro with 40-core GPU M3 Max chip

 

A legnagyobb újdonság az M3-as lapka formájában érkezik, ami már 3 nanométeres gyártástechnológiával készült, az M3 esetében 25 milliárd, M3 Pro esetében 37 milliárd, és az M3 Max esetében pedig összesen 92 milliárd tranzisztort tartalmaz. Teljesítmény szempontjából 8 magos CPU-ról és 10 magos GPU-ról indulunk, 24GB egyesített memóriával, az M3 Max esetében ez pedig akár 16 magos CPU, 40 magos GPU és 128GB egyesített memória is lehet, ennek pedig megkérik az árát is. A GPU fejlesztéseknek hála sokkal realisztikusabb árnyékokat kapunk majd az egyes játékoknál, ami egy olyan szegmens, ahová, az Apple-nek egyelőre még nem sikerült betörnie.

Újdonság, hogy míg a 16 hüvelykes modell csak az M3 Pro, és M3 Max lapkával lesz kapható, a 14 hüvelykes opciónál választhatjuk akár a sztenderd M3-as processzort is, ami ugyan drágább lett mint az M2-vel szerelt 13 hüvelykes MacBook Pro.

 

A 14 colos M3-as MacBook Pro 60% gyorsabb, mint a 13 colos MacBook Pro, M1-es processzorral. A 16 colos M3 Pro, M3 Max pedig akár 40%-kal gyorsabb mint az M1-es MacBook Pro, illetve 11x gyorsabb, mint a leggyorsabb Intel-es MacBook Pro, emellett plusz 11 óra üzemidőt is kapunk, összesen 22 órát, ami több mint, amire bárkinek is szüksége lehet. Emellett változatlan a 1080p-s webkamera, illetve a hat hangszórós hangrendszer.

 

Kaptunk egy új színt is, a Space Black néven, ami egy egészen feketére hajazó árnyalat, ami kizárólag az M3 Pro, és M3 Max chippel szerelt gépek mellé kérhető. Ez az egyetlen külsőleg észrevehető változás, ami a laptopokon történt, ezen felül minden változatlan az M2-es MacBook Pro-khoz képest. Illetve az Apple Watch után most már a MacBook-nál is odafigyelnek a karbon lábnyomra, ugyanis az alumínium ház 100%-ban újrahasznosított. A megjelenítő pedig a korábbi 500 nites SDR fényerőről 600 nitre ugrott, ami egy szép fejlődés, emellett HDR tartalmaknál 1000 nitet is fenn tudja tartani a megjelenítő, 1600 nites csúcs fényerővel.

 

Az eszközön található három darab Thunderbolt 4 port, egy HDMI, egy SDXC-kártyahely, jack csatlakozó, és MagSafe 3 port. Tölteni pedig a mellékelt 140 wattos USB-C-s hálózati adapterrel tudjuk majd.

 

Forrás: Apple

 

Kapcsolódó tartalmak:




Kommentek megjelenítése