Ha ragaszkodsz a Microsoft Office-hoz, megveheted Mac-re és iOS-re is!

Apple Hírek   |   2022.10.15 - 20:39   |   Írta: H.A   |   7110

Ha Mac gépeden is a Microsoft jól bevált irodai megoldásait szeretnéd használni, akkor ennek természetesen nincsen semmi akadálya. Választhatsz a hagyományos telepíthető verziók, illetve a Microsoft 365 felhőalapú előfizetési csomagjai között. Ugyanakkor több szempont is befolyásolhatja, hogy melyik a nyerőbb választás számodra, most megtudhatod mire érdemes odafigyelni.

Mióta elérhető az Office Mac operációs rendszerre?

Talán nem mindenki tudja, aki Apple gépre váltott, hogy a Microsoft irodai programjai különösebb trükközés nélkül ugyanúgy elérhetőek az almás platformon is. Igazából ez már így van az 1980-as évek óta. Útmutatónkban segítünk kitalálni, hogy melyik lehet a testhezálló Office verzió a számodra!

Ha pedig nem vagy biztos benne, hogy a Microsoft Office irodai alkalmazásait, vagy inkább valamelyik olcsóbb (akár teljesen ingyenes) alternatívát válassz, nézz körül kicsit a neten a „legjobb szövegszerkesztők Macre” és a „legjobb e-mail alkalmazások Macre” kulcsszavakra keresve.

Mi a magunk részéről maradnánk a bevált és sokat bizonyított megoldásoknál, minek tanulnál újra mindent, ha már tíz éve a Wordöt használod szövegszerkesztésre?

Microsoft Office Mac környezetben

A Microsoft Office fő komponensei, mint a Word, az Excel, a PowerPoint és az Outlook ugyanúgy futtathatóak Mac számítógépen (és persze iPad vagy iPhone készüléken is), mintha Windowst használnánk.

A használat előtt viszont döntenünk kell, hogy előfizetést kötünk-e, vagy megvásároljuk a teljes verziót. Azt is el kell dönteni, hogy mely alkalmazásokra van szükségünk. Az előfizetési konstrukció már önmagában is elég bonyolult, hiszen meg kell határoznunk, hogy melyik előfizetési csomagot válasszuk.

A telepíthető verzió esetében sokkal egyszerűbb a dolgunk, hiszen ezt megvehetjük valamelyik magyar nyelvű szoftveráruházból, ahol magyar számlát és 100%-os garanciát is adnak a licence mellé. A tapasztalatok szerint az egyik legmegbízhatóbb helynek a Szoftverprémium webáruháza számít, így errefelé mindenképpen érdemes szétnéznünk. A mobilos iOS rendszer esetén pedig természetesen az App Storeban érdemes nézelődni.

Melyik legyen a Te verziód?

A részünkről a legfrissebb, legbővebb funkcionalitású és jelenleg éppen legkedvezőbb áron elérhető Office for Mac verziót javasolnánk számodra, ez pedig az Office 2021 Home & Business (MAC) verzió.

A licensz megvásárlásával egyaránt megkapod a csomagban a Word, az Excel, a PowerPoint és az Outlook programokat. A fizetés után szinte azonnal, automatikusan e-mailben kapsz majd egy elektronikus szoftverlicencet, melyet kényelmesen, online lehet aktiválni.

Ezután a Microsoft szerveréről kell letöltened telepítőfájlokat. Egy ilyen módon megvásárolt licenszet egy Mac gépen használhatsz, ugyanakkor választhatsz, hogy milyen nyelven telepítenéd az Office-t Mac gépedre.


Kommentek megjelenítése