Egyre több Apple Store zár be a koronavírus miatt

Apple Hírek   |   2020.04.02 - 19:29   |   Írta: H.A   |   732
02. ápr Egyre több Apple Store zár be a koronavírus miatt

A cég kénytelen átcsoportosítani a munkaerőt a boltokból az ügyfélszolgálatokra a COVID-19 járvány miatt.

Kínában, Tajvanban és Hong Kongban előző hónapban például 458 Apple Store-t záratott be a cupertinói cég, hogy így csökkentsék a COVID-19 járvány által okozott kárt. De az Apple arra is kitalált valamit, hogy mit csináljanak az így otthon maradó bolti alkalmazottak.

Ahogyan arról a Bloomberg beszámolt, múlt pénteken az Apple értékesítésért felelős vezetője, Deirdre O’Brien egy videoüzenetben értesítette az Apple Store-okban dolgozókat, hogy mostantól van lehetőségük AppleCare-en keresztül technikai segítségnyújtást végezni. A dolgozóknak több különböző reakciója lett erre, ahogy azt várni lehetett, voltak, akik inkább nem vennének részt egy ilyen programban, de félnek a főnöküktől, míg mások meglepődtek, hogy az Apple kitalált valamit arra, hogy a kényszerű otthoni tartózkodásuk közben is megdolgozzanak a fizetésükért és természetesen voltak, akik csak örültek a lehetőségnek.

Az Apple minden otthon maradt Apple Store alkalmazottjának küldött egy jelentkezési ívet, ahol indoklás mellett megtagadhatják ezt a lehetőséget. Aggódniuk ekkor se kell, a cég továbbra is utalja majd a fizetésüket, nem kötelező részt venniük az AppleCare-es segítségnyújtásban. Akik viszont belemennek, azoktól az Apple annyit kér, hogy teremtsenek csendes munkakörnyezetet stabil internetkapcsolattal és kapnak majd egy 27 colos iMac-et, hogy legyen miről dolgozniuk, és egy 2 hetes virtuális tréninget, hogy felkészüljenek a feladatra.

O’Brien az üzenetben arra is kitért, hogy ahol lehetséges, már április első felében meg fogják kezdeni az Apple Store-ok újranyitását.

Összességében ez egy nagyon jó lépés az Apple részéről, hiszen rengetegen fordulnak hozzájuk telefonon vagy interneten keresztül Apple eszközeikkel való problémáik miatt és a cégnek készen kell állnia arra, hogy ezekkel tudjanak foglalkozni.

Az is nagylelkű a cégtől, hogy a programban való részvétel nem kötelező és a bolti alkalmazottak anélkül is megkapják a teljes fizetésüket. Így kell kezelni a járvány okozta nehézségeket.

Forrás: Szifon.com


Kommentek megjelenítése