Az Apple Books-on elérhetővé vált az Apple egyedi tanterve

Apple Hírek   |   2018.10.02 - 20:10   |   Írta: SzavaRicsi   |   1665
02. okt Az Apple Books-on elérhetővé vált az Apple egyedi tanterve

Új ingyenes rajzolási, zenekészítési, videós és fotós útmutatókat tett közzé gyerekek és oktatók számára az Apple.

Az Apple ma jelentette be, hogy az Everyone Can Create (bárki alkothat) egyedi, általuk fejlesztett tanterv elérhetővé vált az Apple Books-on keresztül. Az angol nyelvű tanmenet azokban az országokban érhető el, amelyekben az Apple Books is hivatalosan támogatott. A gyerekek kreativitásának kibontakoztatására hangolt tantervvel a diákok könnyebben fejezhetik ki magukat a rajz, fotók, videók és zenék útján. Mindehhez pedig csak egy iPadre lesz szükségük, amin az Apple által ingyenesen felkínált alkalmazásokkal alkothatnak. Emellett az új, ingyenes projektek az oktatóknak is segédletekkel szolgálnak, amelyekkel könnyebben fűzhetik az órájukba a kreativitást előtérbe helyező almás tantervet.

Az Apple több mint 40 éve dolgozik közösen tanítókkal, hogy még közelebb hozzák a tantermeket a kreativitás fogalmával. Ugyanígy az Everyone Can Create tantervet is oktatókkal, illetve kreatív szakemberekkel együtt hozták létre, hogy a gyerekek egyszerűbben fejezhessék ki maguknak. A 9,7”-es iPad, az Apple Pencil érintőceruza támogatásával, illetve az Apple által ingyenesen szolgáltatott alkalmazásokkal, mint a GarageBand, iMovie, Clips és a Swift Playground, az oktatók könnyedén rávezethetik a gyerekeket a kreativitás ösvényére.

"Hiszünk benne, hogy a technológia segíthet kibontakoztatni egy gyermek kreatív tehetségét" – mondta Philip Schiller, az Apple marketingért felelős alelnöke. „A tanárokkal szorosan összedolgozva alkottuk meg az Everyone Can Create tantervet, amely igyekszik elhozni a kreativitást és a művészetet a tantermekbe, illetve segít koncentrálni a gyerekeknek, hogy még sikeresebbé válhassanak.”

Bármely tantárgyhoz illik

A tantervet úgy alkotta meg az Apple és a tanítók egyesülete, hogy a tanárok bármely tanmenetbe könnyedén implementálhassák az iPades feladatokat, legyen szó művészet, matematika, tudomány, történelem vagy programozás tanóráról. A márciusban bemutatott próbaváltozatot már több mint 350 tanár illesztette be a tantervébe szerte a világon.

„Az oktatásban eltöltött éveim alatt rájöttem, hogy érzékelhető különbséget mutatnak a diákok akkor, amikor a kiadott feladatnak egy kreatív vonzata van. Látom, ahogy forognak a fogaskerekek, és elhivatottabbá, inspiráltabbá válnak” – mondta Anthony Stripe, a New York-i New Rochelle középiskola tanára. „Az Everyone Can Create erőssége, hogy a tanárok a szakértők módszereivel tehetnek még több kreativitást a már eltervezett óráikba.”

A tudás mindenkinek jár

Az Everyone Can Create négy új projektet kínál az Apple Books-on keresztül, amelyek a rajzolás, zene, videó és fotó témákban segítenek kibontakoztatni a diákok képességeit. Ezek progresszíven, az alapoktól kezdve építik fel a tudást, hogy biztosan segítsék a gyerekek fejlődését az adott területen.

Az oktatók számára kiadott új útmutatóval pedig könnyedén csempészhetők bele a tantervekbe az Apple által kidolgozott feladatok. Háromszáz ötletet vázol a segédlet, amelyek többféle területen segíthetnek az Everyone Can Create alkalmazásában. Egy matematika tanár például azt a feladatot adhatja ki a gyerekeknek, hogy az iPadek kamerájával készítsenek egy fotósorozatot egy baseball labda eldobásáról, majd a képek alapján számolják ki a labda ívét.

Az Apple és az oktatás

Az almás techcég 2016-ban indította el az Everyone Can Code programját, amely a programozás elsajátításában segítette a diákokat. Mostanra a világ minden táján, összesen 5000 iskolában és hasonló oktatási intézményben alkalmazzák az Everyone Can Code tantervét, amelyben elismert minőségi oktatásban részesülnek a diákok és hallgatók.

Emellett az Apple által kifejlesztett Classroom alkalmazás segít az oktatóknak, hogy a tanterem szerves részeként kezelhessék az iPadeket és Macintosh-okat. Mostanra közel 200 000 oktatással kapcsolatos alkalmazás tölthető le az App Store-ról. A diákok és oktatók számára pedig 200 gigabájtnyi ingyenes kibővített iCloud tárhelyet is biztosít az Apple, hogy biztonságos és megbízható helyen tárolhassák a projekteket, amelyeket így bármely eszközükről képesek elérni.

Forrás: AppleRider/Apple

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése