Az Apple szabadalmaztatta a Steve Jobs Theater-t

Apple Hírek   |   2018.08.28 - 19:01   |   Írta: Máté Gergő   |   3859
28. aug Az Apple szabadalmaztatta a Steve Jobs Theater-t

Az almás vállalat méltán büszke a káprázatos dizájnnal rendelkező kör alakú épületére, ezért úgy döntöttek, hogy az Apple Park campusszal együtt levédetik.

A modern építmény egy 1000 fős előadóteremmel rendelkezik, melynek elhúzható falai és csúcstechnológiájú vetítési rendszerei vannak, továbbá darabonként 14 000 dolláros bőrszékei. Az előadótermet elsőként a tavalyi iPhone X bemutatásakor vették igénybe és nagyon valószínű, hogy az idei iPhone készülékek bemutatására is ezt a helyszínt fogja kiválasztani az almás vállalat (de erről egyelőre nem érkezett hivatalos megerősítést).

Egy miniatűr Apple mestermű

A látogatók a földszinti bejáraton keresztül közelíthetik meg a Steve Jobs Theater-t, a föld alatti előadótermet pedig egy spirál lépcsőn, vagy pedig a két egyedileg működő liften keresztül érhetik el. Az említett felvonók elfordulnak leereszkedés közben, hogy az utasok ugyanazon az ajtón keresztül érkezhessenek és távozhassanak az előadóteremből. A Steve Jobs Theater pedig olyan elhúzható falakkal rendelkezik, melyek mögött termék tesztelési terület található. Nem tudjuk, hogy az almás vállalat mikor döntött úgy, hogy Jobs után nevezi el az épületet. Az Apple Park építése során Tim Cook vezérigazgató arra utalt, hogy valószínűleg egy úgy campust fognak elnevezni Jobs-ról.

Az épületek dizájnterveinek szabadalmaztatása nem igazán szokatlan az Apple-től. Korábban már levédettek néhány Apple Store-t és a belső üveg lépcsőházakat is, melyeknek tervezésében Jobs is segédkezett, továbbá a kereskedelmi terület elrendezését is. Az újonnan szabadalmaztatott dizájnterv (név szerint "Building") nem ad túlzottan sok új információt, azonban tartalmazza a tervezők névsorát: Doo Ho Lee,(az Apple Retail Real Estate & Development igazgatója) Ted Nordstrom (építész és Senior Design Manager az Apple Retail Americas Design Team-nél), Winston Shu (az Integrated Design Associates alelnöke) és Mung Fei Yim (senior designer az IDA-nál).

Forrás: AppleRider/Cult of Mac

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése