Az Apple egy új tantervvel hozná ki a maximumot a diákokból

Apple Hírek   |   2018.04.02 - 21:07   |   Írta: SzavaRicsi   |   2554
02. ápr Az Apple egy új tantervvel hozná ki a maximumot a diákokból

A módszer alapját az új 9,7 colos iPadjük és az Apple Pencil képzi.

Az új Apple Pencil támogatással is ellátott 9,7 colos iPad-nél az Apple külön figyelmet fordít a diákokra. A még idén tavasszal érkező Everyone Can Create (Mindenki Alkothat) tantervvel az Apple szerint a tanárok bármely tantárgyba becsempészhetnek egy kis rajzolást, zenélést, videókészítést vagy fényképezést. A hamarosan elkészülő tanterv az Everyone Can Code (Mindenki Porgramozhat) kezdeményezését viszi tovább, amellyel a tanárok sokkal könnyebben tarthatják fenn a diákok érdeklődését a tanulás iránt.

Az Everyone Can Create-et az új 9,7 colos iPad-re hangolva fejlesztették ki, amelynek hála - az Apple - szerint a diákok még kreatívabbá válhatnak. Az Egyesült Államokban az új Apple tablet ára 300 dollárnál (75 000 huf) kezdődik, az új tantervet pedig ingyenesen alkalmazhatják a tanárok.

Az ingyenes segédleteivel és forrásanyagjaival az Everyone Can Create segít, hogy az oktatók rajzolós, zenés, videós vagy képes feladatotokkal villanyozzanak fel egy egyébként monoton tanórát. A tantervnek köszönhetően a tanulóknak sokkal több módjuk lesz arra, hogy kifejezzék magukat, miközben egyedi módszerekkel fejlődhetnek az adott területeken.

Az oktatók és erre szakosodott tapasztalt szakemberek közreműködésével felépített tantervben a diákok például az iPad beépített kamerájának segítségével tanulhatnak a fraktálokról, vagy az Apple Pencillel fedezhetik fel a szimmetrikusság lényegét és fajtáit.

Az Apple emellett egy új alkalmazást, a Schoolworköt is bejelentette, amely kifejezetten az oktatók számára nyújt majd segédkezet. Az új applikáció a már sikeres Classroomra épül, amelyet már a világ számos iskolájában használnak arra, hogy könnyen integrálják az iPadeket az osztálytermekbe. A Schoolworks segítségével az oktatók feladatokat készíthetnek és oszthatnak ki, figyelhetik a diákjaik fejlődését, és egy teljesen új módszerrel integrálhatják az applikációkat az oktatásba.

A kreativitás egy mélyebb elkötelezettséget eredményez a diákoknál, mi pedig izgatottak vagyunk, hogy segíthetünk az oktatóknak kihozni a tanulókból ezt a kreativitást – mondta Philip Schiller, az Apple marketingért felelős alelnöke. „Ha kombinálod az iPad erejét az Apple Pencil kreativitásával, az App Store több mint egymillió iPadre fejlesztett alkalmazásával, az Everyvone Can Code és Everyvone Can Create tantervekkel, illetve a Schoolwork és a Classroom applikációkkal, akkor úgy gondoljuk, hogy olyan módon javítható a tanulás és a kreativitás, amelyre csak az Apple képes.” Ráadásul a Classroom alkalmazás, vagyis az oktatói felület nem csak iPadekre, hanem hamrosan Mac-re is elérhető lesz.

A Classroommal a tanárok alkalmazásokat, könyveket vagy webhelyeket nyithatnak meg a diákok iPadjein, illetve dokumentumokat küldhetnek, vagy fogadhatnak azoktól. Az alkalmazással akár a tanulók iPadjeinek képernyőibe is belekukkanthatnak az oktatók, így javítva a koncentrációjukat.

Forrás: AppleRider / Apple

Kapcsolódó cikkek:

MentésMentés

MentésMentés

MentésMentés

MentésMentés


Kommentek megjelenítése