Tim Cook szerint teljesen reális 1000 dollárt kérni az iPhone X-ért

Apple Hírek   |   2017.09.24 - 19:55   |   Írta: N Marcell   |   16803
24. szept Tim Cook szerint teljesen reális 1000 dollárt kérni az iPhone X-ért

"A legtöbb ember már hosszú idők óta ennyiért vásárol telefont." - nyilatkozta a vezérigazgató.

Robin Roberts a Good Morning America című műsorában látta vendégül Cook-ot, ahol egy tartalmas beszélgetés keretein belül csomó érdekes információt tudott meg az Apple nagyfőnökétől. iOS 11, ARKit, iPhone X - hogy csak a legfontosabakat említsem.

Először az új iOS-ről és a kecsegetető beágyazott valóságról kérdezte ki. Cook külön kiemelte a tanulást és a vásárlást, mint azt a két területet, ahol a technológia hatalmasat robbanhatna. "Az Apple fogja a komplexet, és valami pofonegyszerűt varázsol belőle. Szeretnénk, hogy mindenki szabadon felhasználhassa majd az ARKit-et." 

Roberts persze feltette a kérdést, ami rengeteg embert aggaszt: mennyire lesz biztonságos a FaceID? 

"Minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy a felhasználóink adatai biztonságben legyenek. Amint bevitted az arcod a telefonodba, az ott is marad - az Apple sem fér hozzá. Rákódoltuk a készülékre, így csak és kizárólag te döntöd el, hogy ki és hogyan bolygathatja meg."

Bár a védelmi vonal valódi pontosságáról nem tudtunk meg semmit, abban biztosak lehetünk, hogy az Apple nem fogja lenyúlni az arcunkat. Ezt mindenképpen hatalmas pozitívumnak tartom.
Ezek után a nézők kérdései következtek, akik egyből a lovak közé csaptak: nem pofátlanul magas az iPhone X után kanyarított ár? 

"-Szerintünk reális 1000 dollárt kérni ezért a technológiáért. Rá kellett jönnünk, hogy a legtöbben már hosszú idők óta ennyi pénzt fizetnek a telefonjaikért. Ez úgy lehetséges, hogy csak nagyon kevesen fizetnek teljes árat egy-egy eszközért: az emberek általában eladják az előző telefonjaikat, ráadásul a legtöbb szolgáltató gyakran tart különféle leárazásokat, amik keretein belül mindenki olcsóbban hozzájuthat a vágyott eszközéhez.

-Ha belegondoltok, az iPhone annyira az életünk részévé vált, hogy az emberek egyre többet és többet akarnak. Mi úgy terveztük a telfonunkat, hogy ezt az igényt is kiszolgálhassa." 

Kihangsúlyozták, hogy az Apple a mennyiség helyett a minőségre koncentrál. Tim a saját keynote-jukra is reflektált: 

"Olyan volt, mintha Jobs is ott lett volna velünk. Az ő DNS-e él tovább az Apple DNS-ében. Nem szoktunk üldögélni, és azon gondolkozni, hogy mit tenne Steve a helyünkben - elég visszagondolnunk az alapelvekre, melyekre a cégünk épül. Egy olyan gyártó vagyunk, ami fantasztikus termékeket készít, melyek használata is pofonegyszerű."

Íme a teljes interjú: 

ABC News: Tim Cook interview

Forrás: AppleRider/9to5mac.com

iPhone X vásárlás

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése