Egy billió dolláros céggé válhat az Apple

Apple Hírek   |   2017.07.11 - 21:20   |   Írta: N Marcell   |   1996
11. júl Egy billió dolláros céggé válhat az Apple

Akár egy éven belül átléphetik az álomhatárt.

Attól függetlenül, hogy az Apple részvényeinek értéke 9%-ot esett májusban, Brian White Wall Street-i elemző szerint nemsokára hatalmas robbanás előtt áll a cupertinói cég tőzsdei értéke – befut ugyanis az iPhone 8.

White szerint az Apple részvényei a „legalábecsültebbek” közé tartoznak. Mindez a klienseinek küldött elemzésből derül ki, aminek egy példányára lecsapott a MacRumors is.

„Az a véleményünk, hogy a nyári negyedév számai sokkal kevésbé lesznek fontosak, mint az ősziek. Ez annak tudható be, hogy a befektetők az iPhone 8 bemutatására várnak. Ezt az Apple növelt tőkeeloszlása és a WWDC-n bemutatott, később megjelenő innovációk is alátámasztják. Még mindig hisszük, hogy az Apple részvényei az egyik legalábecsültebbek az egész piacon.”

White (aki többek közt az emlegetett Apple részvényekkel is kereskedik), hozzátette, hogy a következő iPhone piacra kerülésével akár a 202 dollárt is érhet egy-egy részvény (a rekord 156.10 dollár volt) – így az Apple bekerülne az egy billió dollárt érő cégek közé. A jelenlegi értékük 737 milliárd.

„Ahogyan 2013-ban lecsökkent, majd 2015 tavaszán robbanásszerűen növekedett az árfolyam, úgy fog szerintünk nőni a 2016-os csökkenés után is a következő iPhone megjelenésekor. Akár 12 hónapon belül elérhetik a 202 dollárt részvényenként.”

Ezt más szakemberek is alátámasztják, többek között Amit Daryanani, aki még májusban harangozta be az Apple „egybillióssá” válását; sőt, külön kiemelte az iPhone 8-at, mint „pénzügyi katalizátort”.

Az Apple részvényeinek jelenlegi értéke 145.25 dollár.

Forrás: MacRumors

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése