Befutott az észak-koreai iPad

Apple Hírek   |   2017.05.30 - 23:18   |   Írta: N Marcell   |   2236
30. máj Befutott az észak-koreai iPad

Ráadásul az Apple licencére fittyet hányva dobták piacra a terméket.

A Ryonghung nevű cég nemrég adott ki egy tabletet Észak-Koreában, melyet szerényen „iPadnek” kereszteltek el. Szerencséjükre nem túl valószínű, hogy a cupertinói óriásvállalat egyhamar kopogtatna az ajtajukon; Észak-Korea még mindig elég elszigetelt ahhoz, hogy egy ilyen lépés után sem kerül majd bajba a gyártó.

A tabletben megtalálható egy négymagos, 1.2 GHz-es processzor, 1 GB RAM, valamint 8 GB tárhely (!). Ami viszont meglepő, hogy jár hozzá a billentyűzet, valamint HDMI – mindkettő extra pénzbe kerül az eredeti iPad esetében. A Ryonghung állítása szerint „több mint 40 app” tartozik a tablethez, ezek egy részét viszont SD kártyán keresztül kell feltelepíteni. Elméletileg képes hálózatra kapcsolódni, de valószínű, hogy a felhasználók csak az ország erősen korlátozott intranetjéhez (a külvilág felé tűzfalakkal zárt internet) férnek majd hozzá.

Már korábban is volt rá példa, hogy Észak-Koreában megjelent valamiféle Apple-imitáció: láttunk már iMac klónokat, valamint a Red Star 3.0 operációs rendszert, amely az iOS mintájára készült. Sőt, a Gizmodo szerint szinte ugyanez a tablet jelent meg 2013-ban – slusszpoén, hogy akkor még Androidot futtatott.

Forrás: AppleInsider

Kapcsolódó cikkek:

MentésMentés


Kommentek megjelenítése